Србија освојила бод против Црне Горе

Женска рукометна репрезентација Србије освојила је бод на старту шампионата света у Данској, пошто је у првом колу А групе ремизирала са фаворизoваном Црном Гором 28:28 (14:16).

Овај резултат је велики успех, јер, подсетимо, Србија у Данској игра без најбољих играчица Андрее Лекић, Сање Дамњановић, Драгане Цвијић и Катарине Томашевић, које су у сукобу са селектором Сашом Бошковићем.

Репрезентација Србија пружила је одличну партију на отварању Светског првенства у Хернингу у ремију са Црном Гором 28:28 (14:16). Са пуно идеје у нападу и борбено у одбрани, Српкиње су подсетиле на издања са прошлог СП 2013 из Београда када је освојено сребро. Црногорке су у последњих осам минута ушле са три гола предности, али је на крају Јована Рисовић одбраном шута Катарини Булатовић, донела бод нашем тиму.

Одлично су Српкиње започеле наступ на СП 2015 у Хернингу. Течан напад са пуно решења и расположеним шутерима, Стоиљковић и Живковић, као и веома агресивна одбрана, били су разлог за доминацију Србије у првих 20 минута дуела у „ЈУСК Банк" арени.

Изабранице црногорског селектора Драгана Аџића биле су збуњене фуриозним стартом ривала. Српкиње су повеле 3:0, а након 13 минута одстојање је било исто - 9:6. Последњи пут на плус три, одвела је Јована Стоиљковић минут касније на 10:7, што је био и увод у лошију фазу, са слабијом реализацијом и проблемима у одбрани.

Црногорке су преко Милене Кнежевић дошле до изједначенја у 19. минуту (11:11), али је прави преокрет донела одлука судија да доделе црвени картон Јовани Стоиљковић након једног фаула над Кнежевићевом у 25. минуту при резултату 12:12. Директно искључење за фаул, каквих је било неколико у првом делу, дало је крила Црногоркама, које су серијом голова Катарине Булатовић дошле до предности на полувремену - 14:16.

Банделиерова и Крпеж су довеле Србију на 16:16 у прва три минута наставка, али су Црногорке, предвођене распуцаном Катарином Булатовић, наставиле са доминацијом, која је свој врхунац имала у 45. минуту - 20:24.

То није поколебало тим Саше Бошковића, који је наставио са вихорним нападом и добром одбраном, у којој су Банделиерова и Трифуновићева у једном тренутку зауставиле првог шутера Црногорки - Булатовићеву. После једног старта Катарина Крпеж, средњи бек Црногорки Марија Јовановић, морала је ван игре готово до саме завршнице, што је пореметило игру тима Драгана Аџића.

Црногорке су биле без гола осам минута, а Живковићева, уз помоћ дебитанта на позицији пивота Георгијеве и левог крила Радојевићеве, смањила је на 23:24 у 52. минуту. Црногорке су биле у вођству све до краја 59. минута, када је Крпеж Шлезак из седмерца успела да изједначи на 28:28.

После тајм-аута Драгана Аџића, Црногорке су израдиле акцију за Катарину Булатовић, али је Јована Рисовић успела да ухвати њену лопту.

Србија у недељу у другом колу од 18.30 сати игра против Мађарске.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 06. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару