Читај ми!

Рукометаши на Супер Купу у Немачкој

Селектор рукометне репрезентације Србије Дејан Перић поручио је да ће екипа покушати на најбољи могући начин да искористи предстојећи турнир Суперкуп Немачке и спремно дочека првенство Европе у Пољској.

Српски рукометаши ће у оквиру ЕХФ недеље од 6. до 8. новембра учествовати на веома јаком турниру у Немачкој и играти против селекција домаћина, Бразила и Словеније.

"Овај турнир нам је последња провера пред завршне припреме за шампионат Европе. Максимално ћемо искористити ово кратко време да реализујемо заједничку визију, односно да ускладимо карактер појединаца и тима", рекао је Перић на конференцији за новинаре у београдском хотелу "Ин". Он није желео да прогнозира евентуални пласман Србије на ЕП, али је рекао да "се нико не припрема да би тамо био 10.".

"Био бих најзадовољнији када бисмо у Пољској почели шампионат победом. Онда бисмо корак по корак кренули у остварење сна", рекао је Перић и додао да је поносан на момке предвођене Момиром Илићем који су остварили пласман на шампионат Европе.

Перић је нагласио да је ово завршна фаза у склапању мозаика тима пред ЕП.

"Можда систем који будемо примењивали у нападу и одбрани неће бити најбољи, али ако будемо веровали у њега сигурно ће функционисати", рекао је селектор.

Капитен Иван Никчевић истакао је да је турнир у Немачцкој изузетно тежак, јер се три утакмице играју у три дана.

"Ипак, то је најбољи начин да се за кратко време примене све идеје селектора", рекао је он.

Растко Стојковић поручио је да је најважније да сви у тиму до јануара остану здрави како би у Пољској кренули "стазом успеха".

"Важно је да сви имамо исти циљ и да се и после Немачке опет окупимо у истом саставу".

Жарко Шешум је нагасио да му је драго што је Немачцка изабрала Србију да учествује у Суперкупу.

"Биће ово тежак турнир, а домаћин је мотивисан да га освоји. Зато ми је драго што су баш нас позвали да учествујемо на том такмичењу", рекао је Шешум.

Шампионат Европе у Пољској одржаће се од 15. до 31. јануара,а Србија ће играти у А групи са селекцијама домаћина, Француске и Македоније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару