Читај ми!

Дебакл српских рукометаша у Рејкјавику

Рукометна репрезентација Србије изгубила је у Рејкјавику од Исланда са 38:22 (16:10), у трећем колу квалификација за Европско првенство. “Орлови“ имају прилику за реванш у недељу у Нишу.

Србија је тако забележила први пораз у квалификацијама, у којима је у Групи четири прва на табели четири бода, колико има и Исланд. Био је то први пораз наших рукометаша у овим квалификацијама, после победа у прва два кола против Црне Горе и Израела. После три кола, Србија и Исланд имају учинак од две победе, уз један пораз, а може има се прикључити Црна Гора, уколико у четвртак савлада Израел.

Ништа није полазило за руком изабраницима селектора Дејана Перића од самог старта дуела на крајњем северу Европе, домаћи тим је користио сваку грешку напада Орлова да из контранапада преко растрчаног Гудјона Валура Сигурдсона казни Мирослава Коцића, па је тако српска клупа морала да позове тајм-аут при резултату 6:1 у 8. минуту.

Лош напад и убитачна контра Исланђана били су и главна одредница првог меча ових ривала.Исланђани су брзо стигли до 8:1, када је уследио и најбољи период у игри српског тима, серија 4:0 и прикључак на 8:5, што је натерало селектора Исланђана Арона Кристјансона да позове своје момке на договор у 17. минуту.

Најближе до краја сусрета, Орлови су били после гола Немање Зеленовића за 9:7 у 20. минуту, али исте грешке, пре свега у нападу, коштале су Перићеве момке ране капитулације. Огроман број голова из контранапада, дао је крила Исланђанима, који су до полувремена дошли до великих +6 - 16:10.

Победник меча био је познат после серије Рибара 6:0 на старту другог дела, која их је одвела до огромних +12 - 23:11. Дејан Перић је мењао бековске поставе, тражио праву, али ништа од руке није полазило Момиру Илићу, Марку Вујину и браћи Чутура, као најискуснијим у дресу са државним грбом.

Уместо тога, предност домаћина је расла до рекордних +16 у 44. минуту - 29:13. До краја меча, најбољи егзекутор у српском тиму, и уз Мирослава Коцића, једини који је заслужио прелазну оцену, Мијаило Марсенић (7), ушао је у серију голова, и тако пробудио наду да би пораз могао бити нешто блажи.

На крају, Валур Сигурдсон је својим дванаестим голом поставио коначних 38:22.

На завршни турнир првенства Европе ће се квалификовати две пропласиране екипе из групе.

Србија и Ислад ће се поново састати у недељу, када ће од 19.00 играти у хали Чаир у Нишу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару