Читај ми!

Марјановић: Остајем активно у рукомету

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић који је на Скупштини део својих функција пренео на потпредседнике, изјавио је да ће и даље бити члан Управног одбора и да ће бити "активан део рукометног света".

"Нећу руководити, нећу водити и предлагати. Нећу радити све оно што је овлашћењима пренето на друге. Савез ће водити Борислав Перовић, Синиша Лазић и Иван Станковић", рекао је Марјановић.

Он је додао да ће остати активан у међународним рукометним организацијама и да је то у интересу српског рукомета.

"У јуну је конгрес Светске рукометне федерације и у том смислу смо размишљали о континуитету како бисмо то искористили за нека будућа лобирања наших људи. Ми имамо места и у домаћем Олимпијском комитету која треба да задржимо, а ово је једини начин. Имамо у Европској рукометној федерацији важну активност на ванредном конгресу који ће мождаq довести до будућих избора", рекао је Марјановић.

Према његовим речима, у ЕХФ-у треба још ствари да се уради да би се још више људи из Србије укључило у рад. Марјановић је истакао да га у наредном периоду очекују велике обавезе у Српској народној партији, чији је један од оснивача.

"У странци водим Одбор за безбедност. Сада нас очекује формирање градских , месних иницијативних одбора. Стварно тај рад захтева један велики рад и енергију, који сам ја до сада улагао у рукомет, а која сада треба тамо да се уложи. Рачунамо да ако се сви активирамо да ће Србији бити боље, као што смо овде рачунали да ће са великим радом рукомету бити боље", рекао је Марјановић.

Он је додао да у будућности уколико успе "тај пројекат Српске народне партије" да ће и "рукомет осетити бенефит од тога".

"Рукомету је то недостајало. Клубови у другим спортовима нису настајали радом савеза, него на један начин, који није био баш праведан, даване су велике количине новца. Тако је било са кошарком и са фудбалом... Зашто су одбојка и рукомет жртве такве поделе паре, нама није јасно", рекао је Марјановић.

Према његовим речима, систем какав постоји на нивоу савеза, треба да постоји на нивоу клубова, да се тачно зна који се клубови у којим спортовима колико подржавају, јер је главни сегмент развој рукомета у будућем периоду - јачање клубова.

У наредном периоду мушку рукометну репрезентацију очекују квалификационе утакмице за Европско првенство у Пољској, а женску за Светско првенство у Данској. То ће бити последња такмичења уочи Олимпијских игара у Рију, на којима могу да изборе "олимпијску визу".

"Очекујем да ћемо учествовати на Светском првенству и Европском првенству. Верујем да ћемо тамо успети да будемо на "овај или онај начин", закључио је Марјановић.

Велимир Марјановић је пре девет година изабран за председника Рукометног савеза Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару