Читај ми!

Рукометашице траже смену селектора

Андреа Лекић, Катарина Томашевић, Сања Дамњановић и Драгана Цвијић неће играти за репрезентацију Србије док је селектор Саша Бошковић. Марјановић: Проблеме решавати унутар репрезентације.

Рукометашице Андреа Лекић, Катарина Томашевић, Сања Дамњановић и Драгана Цвијић саопштиле су да неће играти за репрезентацију Србије док је селектор Саша Бошковић.

"Упознајемо јавност са нашом дефинитивном одлуком да у овим околностима, док је селектор Саша Бошковић, не можемо да наставимо да играмо за репрезентацију. На путу нашој спремности да будемо на располагању нашој земљи, стоји, овај пут нама непремостива препрека. Сачуваћемо опште достојанство и нећемо улазити у детаље, нити их износити у јавност", пише у саопштењу.

Оне су објасниле да су прешле преко много проблема, скривајући и камуфлирајући главни проблем – вођење са клупе.

"Дебакл на Европском првенству је кап која је прелила чашу и показала да на тај начин више не можемо. У јуну нас очекују изузетно тешке квалификационе утакмице за одлазак на Светско првенство са Румунијом.

Времена за припрему је све мање, ова недеља је била последње окупљање пре тих мечева. Ми не можемо више са истим и једнако празним оружјем у тако неизвесну битку", додаје се, између осталог, у саопштењу.

Оне су истакле да желе да играју за репрезентацију, али да не могу у оваквим околностима.

"Нашу одлуку смо лично саопштиле председнику Рукометног савеза Србије Велимиру Марјановићу, затим селектору Саши Бошковићу заједно са стручним штабом и репрезентативкама. Репрезентација нам је одувек била у првом плану и искрено верујемо да ћемо у наредном периоду заједно са руководством РСС пронаћи решење за ову ситуацију", наводи се у саопштењу.

У писму упућеном медијима, објасниле су да су имале велику част да последњих осам година играју за репрезентацију, са којом су доживеле најсрећније тренутке, да се никада нису штеделе и чувале и да због тога не жале.

Марјановић: Проблеме решавати унутар репрезентације

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић изјавио је да сви проблеми морају да се решавају унутар репрезентације.

"Између сребрног селектора и сребрних играчица не сме бити арбитрирања, а сва отворена питања морају се решити унутар репрезентације и у интересу репрезентације. Сваки излазак из тог оквира, како год се разрешио, наноси штету свим актерима, а посебно рукомету. Као актуелни вицепрваци света немамо право на произвољност и уношење личних ставова и отуда вера да ће сви актери, стручни штаб, репрезентативке и остали, поступати у оквиру општег интереса, а у складу са уобичајеним правилима репрезентације и целог спортског света", навео је Марјановић у изјави достављеној Танјугу.

Према његовим речима, једни без других не би освојили медаље, те нико изван њих није позванији да се у то меша.

"Чињеница је да је код свих остала горчина након Европског првенства у Хрватској, али је једини пут за поправак велики рад и чист приступ јунском баражу за Светско првенство, поготово ако сам лично после ЕП преузео сву заједничку одговорност тиме што сам на Скупштини у децембру, уз друге разлоге, и преточио у најаву свог повлачења које је већ у процедури за седнице тела РСС, 24. марта на којима ћу у складу са статутом пренети своја овлашћења на потпредседнике Савеза", поручио је Марјановић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару