Читај ми!

Србија освојила турнир у Норвешкој

Мушка рукометна репрезентација Србије освојила је турнир у Норвешкој пошто је у финалу у Елеверуму победила домаћу селекцију са 28:25 (16:18).

Рукометаши Србије су тако са две победе освојили турнир, након што су у петак победили Мађарску са 30:26. Најефикаснији у екипи Србије били су Немања Зеленовић и Дарко Ђукић са по шест голова, а капитен Далибор Чутура постигао је четири.

"Ово је велика победа, нарочито јер је на гостујућем терену. Победили смо веома квалитетан састав Норвешке пред њиховом публиком. Пресрећан сам што смо овај циклус припрема завршили освајањем турнира, а поготово што смо добили неке младе играче који су искористили шансу и показали да могу равноправно да конкуришу за тим у следећим акцијама", рекао је Чутура.

"Сигуран сам да је и селектор задовољан, испунили смо циљ пред наступајуће квалификационе мечеве", додао је он.

Његов саиграч Немања Зеленовић рекао је да је кључ победе над скандинавским тимом била игра у одбрани.

"Пре свега честитам екипи на великој борбености и пожртвованости у одбрани. Показали смо карактер након првог полувремена у којем смо имали много грешака. Мислим да ова екипа може много тога да покаже у наредном периоду јер је краси одлична атмосфера", навео је Зеленовић.

Пивотмен Мијајло Марсенић рекао је да је пресрећан због освајања првог места.

"Поново смо показали борбеност, иако смо у првом полувремену примили велики број голова. У другом делу смо исправили, још јаче заиграли одбрану, добили сигурност у нападу и резултат није изостао. Колико смо добри били у одбрани говори податак да смо примили седам голова у другом полувремену", рекао је Марсенић.

Србију у априлу очекује наставак квалификација за Европско првенство у Пољској 2016. године, када ће гостовати на Исланду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару