Читај ми!

"Не можемо опет тако лоше да одиграмо"

Рукометашица Србије Јована Стоиљковић изјавила је да не верује да њена екипа може још једном да понови тако слабу игру у нападу као против Француске, и очекује да ће победити Словачку и проћи у други круг Европског првенства.

Рукометашице Србије у петак од 20.15 играју са Словачком утакмицу трећег кола такмичења у Групи Д на ЕП.

"Најважније је да се психички повратимо у даљи ток такмичења. О екипи Словачке не знамо баш много, али имамо један дан да се припремимо и да прођемо у наредни круг", рекла је Стоиљковићева.

Према њеним речима, против Словачке треба да се игра веома агресивно, али и паметно.

"Верујем да се Словачка озбиљно припрема за меч с нама. Сигурна сам да ћемо против њих пружити максимум. Не може да нам се понови да у једном полувремену постигнемо три гола", рекла је Стоиљковићева.

Она је додала да је карактеристика рукометашица Словачке да много трче и да им је то "најјаче оружје".

"Имали смо лош приступ утакмици против Француске и то сада морамо да променимо. Одбрана нам је била коректна, међутим, напад морамо да поправимо, да будемо одлучније, паметније, стрпљивије... Биће све у реду", нагласила је Стоиљковићева.

Селектор репрезентације Србије Саша Бошковић истакао је да је све што се десило последица недостатка заједничких тренинга.

"Када први не дамо гол, увуче се нека доза несигурности. Ми морамо да заборавимо ту утакмицу (с Француском), да се окренемо мечу са Словачком. За нас је сутра утакмица за медаљу. Ако хоћемо да идемо у други круг, сутра морамо да победимо", рекао је Бошковић.

Према његовим речима, екипа ће имати један тренинг и како он протекне тако ће играти сутра на утакмици.

"Ми смо повређене девојке медицински вратили, али не и тактички. Има нешто, када гледаш и хоћеш, али рука те не послуша. То је оно што нама недостаје", рекао је Бошковић.

Он је поновио да је циљ ове репрезентације одлазак на Олимпијске игре у Рио и да је Европско првенство само пут до тамо. На тај начин је објаснио зашто није заменио повређене репрезентативке јуниоркама, али и истакао да нема намеру да подноси оставку, без обзира на то какав резултат његова екипа оствари.

Чланица Управног одбора Рукометног савеза Србије Драгица Ђурић, која је задужена за женски рукомет, нагласила је да сада нема више разлога да се мисли о прошлим мечевима, већ само о утакмици са Словачком.

"Најреалнија ситуација јесте да смо ми изгубили ове две утакмице, јер када би се то 'тако' побеђивало то не би имало везе са спортом. Значи, када би могло да се побеђује с толико повређених играчица, без заједничких тренинга, онда би многи били прваци света и Европе. Није тако, мора много елемената да се усклади да би се победила једна Црна Гора или Француска, које су заиста озбиљне екипе", рекла је Ђурићева.

Она је додала да је на екипи Србије да сада покуша да победи Словачку и да се пласира у други круг Европског првенства.

"Мислим да би се том победом сутра подигао психолошки моменат и све би било много боље. Потрудићемо се да дамо све од себе да се то деси, а о некој дубљој анализи 'о том потом'", рекла је Ђурићева.

Према њеним речима, једино је у овом тренутку хрватској репрезентацији теже јер је, као домаћин шампионата, коло пре краја првог дела изгубила све шансе да се пласира у други круг.

"Када се нешто направи, као што смо ми постали вицепрваци света, неминовно је да дође до неког малог пада и треба времена да све опет крене узлазном путањом", рекла је Ђурићева, која је и тренер голмана репрезентације.

Европско првенство се од 7. до 21. децембра одржава у Мађарској и Хрватској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару