Читај ми!

Србија поражена од Француске

Женска рукометна репрезентација Србије забележила је и други пораз у Групи Д Европског првенства у Хрватској и Мађарској. Францускиње су декласирале наше девојке са 27:16 (11:3). У последњем колу наше ће тражити шансу за пролазак у другу фазу против Словакиња. Утакмица се игра у петак у Осјеку са почетком у 20.15, директан пренос је на нашем Другом програму.

Лоше је почело по нашу селекцију, катастрофално се завршило. Ништа није функционисало у игри рукометашица Србије. Недопустиво велики број, може се рећи, почетничких грешака. Прво полувреме само три постигнута гола. У другом нешто равноправнија игра, пошто су Францускиње успориле темпо и рутински приводиле меч крају. Победа у последњем колу по групама против Словакиња може донети пласман у другу фазу такмичења.

У селекцији Србије најефиканије су биле Јована Стоиљковић и Сања Рајовић са по четири гола, док је Биљана Банделиер била успешна два пута. У победничкој екипи најбоље су биле Александра Лакрабаре са шест голова, Пол Бодуан је постигла четири, а Нина Камато-Нџитам и Гносијан Ниомбла по три поготка.

Српске рукометашице су врло лоше одиграле прво полувреме, што најбоље илуструје резултат после првих 30 минута игре - 3:11, с тим да су трећи гол постигле тек у 27. минуту. Изабраницама Саше Бошковића ништа није полазило за руком, правиле су грешку за грешком, а у једном тренутку су примиле погодак и са играчем више на терену.

У другом полувремену су репрезентативке Србије наставиле тамо где су стале у првом. Иако је Андреа Лекић постигла гол у тренутку кад је Србија имала играча мање на терену, Францускиње су за нешто више од пет минута игре стигле до највеће предности на мечу - 4:16.

До краја меча није било промена на терену, ни у игри ни у резултату, па су Францускиње без икаквих проблема привеле меч крају.

За репрезентацију Србије у четвртак је слободан дан, а у петак од 20.15 играју против Словачке. Директан пренос је на нашем Другом програму.

Ток меча:

19.27 - До краја сусрета Францускинје су чувале предност. Наше су наставиле са почетничким грешкама, што је на крају резултирало са плус 11 на конту противница - 27:16.

19.19 - Поново играч више за нашу селекцију. Наше успевају да постигну два гола, али и да приме један. 

19.14 - У последњих 10 минута игре Францускиње улазе са дупло више постигнутих погодака - 22:11.

19.10 - Након петнаест минута игре у другом полувремену Фтанцускиње воде са 21:11. 

19.03 - Нови играч више за нашу селекцију. Овог пута није искоришћен. По један гол на обе стране.

19.00 - Са играчицом више наше девојке успевају да постигну три гола, али и да приме један. Предност противница смањена на 17:7.

18.56 - Наше рукометашице ни у наставку нису успеле да повежу редове. Тотално немоћно делују на терену. Предност противница наставља да расте и после пет минута игре у другом полувремену воде са 16:4.

18.50 - Почело је друго полувреме, први напад у наставку имаће српске рукометашице.

18.35 - Очајно прво полувреме наше селекције. Катастрофална игра у нападу, неповезаност у игри, без изграђених акција. Грешке су се везивале једне на другу. Францускиње то нису максимално казниле. На полувремену резултат је 11:3.

18.23 - Предност Францускиња наставља да расте, како и број грешака наше селекције. Након 20 минута игре противнице воде са 8:2. 

18.17 - Протекло је 15 минута игре у првом полувремену. Деконцентрисана игра наше селекције. Неповезана игра са превише грешака. Наше су постигле само један гол а примиле пет. Притом су два пута имале по играча више, али безуспешно.

18.15 - Лоше организован напад са играчицом више, противнице у контри постижу погодак и сада воде са 5:1. Наше девојке нису успеле да реализују и наредни напад са играчицом више, нова грешка у нападу. 

18.11 - Коначно гол за нашу селекцију, стрелац је Јелена Поповић у десетом минуту игре.

18.10 - Настављају се проблеми за нашу селекцију, поготово у нападу, нису реализована два напада са играчицом више. Срећом Францускиње то нису казниле. 

18.07 - Почетна нервоза у игри наше селекције. Неколико почетничких грешака, како у одбрани тако и у нападу. Противнице то кажњавају са три гола. Наше још нису постигле поготак. Овако лош почетак "натерао" је селектора Бошковића да затражи тајм-аут како би повезао наше редове.

18.01 -  Почео је меч између Србије и Француске.

17.56 - Након интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару