Читај ми!

Катарина Томашевић: Са Црном Гором најтеже

Катарина Томашевић, голман рукометне репрезентације Србије, сматра да ће први меч на Европском првенству, против Црне Горе, бити један од најтежих на читавом турниру. Идемо степеник по степеник, прво да прођемо први круг и да се до тада све девојке опораве од повреда, рекла је Томашевићева.

Голман рукометне репрезентације Србије Катарина Томашевић оценила је да ће прва утакмица на Европском првенству са Црном Гором, бити вероватно једана од најтежих на целом такмичењу.

"Увек је прва утакмица на сваком такмичењу најтежа - како нама, тако и њима. Црна Гора је противник кога веома добро познајемо. Последњи пут када смо се састали изгубили смо са један разлике, била је то јака, неизвесна утакмица", рекла је Томашевићева.

Она је додала да добром одбраном Србија може да дође до победе на старту шампионата који се од 7. до 21. децембра одржава у Хрватској и Мађарској.

"Као голман, ја увек полазим од одбране и мислим да јаком одбраном, полуконтром и контром некако можемо да стигнемо до победе. Сигурно ће бити тешко. Познајемо ми њих, познају оне нас. Биће то једна од најтежих утакмица на првенству", рекла је Томашевићева, која брани за мађарски Ференцварош.

Србија ће почети такмичење на Европском првенству у Осијеку, у Групи Д са селекцијама Црне Горе, Француске и Словачке.

"До прошле године играла сам у Француској, тако да знам да Францускиње имају јако квалитетну и добру репрезентацију. Играле смо с њима на Светском првенству прошле године и победиле са један разлике. Мислим да нас оне чекају да нам се освете, али се надам да им се то неће остварити", рекла је Томашевићева.

Она је додала да је Словачку екипу најмање познаје и да се плаши оног чувеног - "лако ћемо".

"Словачка нам је непозната. Сви кажу биће лако, међутим, чула сам да су Словакиње недавно победиле Украјину са пуно разлике. Не смемо да се опустимо. Људи мисле иду три екипе из Групе и са Словачком ћемо лагано. То га се ја највише плашим... лагано, лагано - да не буде изненађење", рекла је Томашевићева и оценила да Холандија може бити изненађење на овом првенству.

Ипак, голман Србије сматра да су главни фаворити на првенству Мађарска, Норвешка, Данска и Црна Гора.

"Мађарска има одличну репрезентацију и игра код куће. Има поготово ту предност што ће полуфинале и финале бити у Будимпешти. Наравно, ту су Норвешка, Данска, Црна Гора. Има јаких екипа и мислим да ће бити много изненађења", рекла је Томашевићева.

Она је истакла да верује у висок пласман Србије и да се нада да ће се до другог круга све играчице опоравити.

"Идемо степеник по степеник, прво да прођемо први круг и да се до тада све девојке опораве од повреда. Тада ће бити лакше. Верујем и у све остале девојке које нису повређене... Међутим, када знате да вам је један од носиоца екипе повређен, када знате да је доста девојака повређено, то негде стоји... Нисмо тотално растерећени", рекла је Томашевићева.

Европско првенство одржаће се од 7. до 21. децембра у Мађарској и Хрватској. Репрезентација Србије одлази као полуфиналиста прошлог ЕП и званични вицешампион света.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару