Читај ми!

Бошковић: Размишљамо само о Црној Гори!

Селектор српских рукометашица Саша Бошковић рекао је да су јаке све екипе са којима ће национални тим играти у Д групи првенства Европе, али да његове изабранице тренутно размишљају само о стартном мечу против Црне Горе.

На континенталном шампионату који од 7. до 21. децембра заједнички организују Хрватска и Мађарска, поред Србије и Црне Горе учесници Д групе у Осијеку су Француска и Словачка.

"Два дана је остало до поласка на такмичење, три дана до прве утакмице са Црном Гором, а оно што могу да обећам јесте да ћемо играти срцем, главом и са великом љубављу према дресу. Да ли ћемо успети да победимо не знам, али девојке које буду биле тамо сигурно ће дати све од себе", изјавио је Бошковић на конференцији за медије у Новом Саду.

Он је додао да репрезентација има много проблема са повредама играчица.

"Иде набоље, али још не знамо у каквом саставу ћемо наступити против Црне Горе. Битно је да на шампионат идемо добро расположени. Србија има добру репрезентацију, добре девојке, има благо и ја се надам да ћемо то благо успети да сачувамо. Још нисмо одлучили ко иде. Могу само да кажем: она играчица која буде имала здравствени проблем неће бити у саставу", рекао је Бошковић, наводећи да је на припремама у Новом Саду 19, а да ће на првенство ићи 18 рукометашица.

"Ивана Милошевић дефинитивно неће играти на ЕП због проблема са менискусом. Јутрос је отишла у Крагујевац, где ће имати операцију. За нас је фокус прва утакмица против Црне Горе. Они су шампиони Европе, ми смо вицешампиони света, и то је судар две јако добре репрезентације", истакао је Бошковић.

Капитен Андреа Лекић, која се прикључила саиграчицама после дужег опоравка од повреде, рекла је да је срећна и задовољна што се здравствена ситуација у екипи поправља из дана у дан.

"Треба, међутим, бити обазрив. Првенство је дуго, а надам се да ћемо ми задржати онај ниво који смо показали током претходна два такмичења, на ЕП и СП. Свесне смо да су све очи упрте у нас. Сматрам да ова екипа има изузетну снагу, пре свега колектива, и да је наш дух оно што треба да нас држи на овом првенству. Борићемо се, то обећавамо", поручила је Лекићева.

Прву утакмицу на првенству Европе рукометашице Србије играју против Црне Горе у понедељак у Осијеку од 20.15 сати, а до краја такмичења у Д групи следе дуели против Француске 10. децембра (18 сати) и Словачке 12. децембра (20.15).

Остали учесници такмичења су: Мађарска, Шпанија, Русија, Пољска (А група, Ђер), Норвешка, Данска, Румунија, Украјина (Б група, Дебрецин), Шведска, Немачка, Хрватска и Холандија (Ц група, Вараждин).

Пласман у другу фазу континенталног првенства избориће по три најбоље екипе из група, а укрштају се групе А и Б, односно Ц и Д.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару