Читај ми!

Добри резултати за лакши пут до Рија

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Саша Бошковић изјавио је да ће екипа на наредном Европском првенству, у децембру у Мађарској и Хрватској, покушати да оствари добар резултат како би имала лакши пут на наредна такмичења.

Он је објаснио да репрезентације на Европском првенству треба да оствари "добар резултат", како би имала "добре квалификације" за Светско првенство у Данској 2015. и како би стигла до главног циља - Олимпијских игара у Рију 2016.

"Ми смо већ показали на турнирима у иностранству да играмо јако добро и ван Србије. То смо показали и у квалификационим утакмицама. Од када сам селектор, изгубили смо само једну утакмицу на страни - од Румуније. Не рачунам Словенију, јер то није мерило, то је било после Медитеранских игара и тада сам калкулисао", рекао је Бошковић.

Рукометашице Србије изгубиле су од Румуније у гостима у марту 2012. године у квалификацијама за ЕП (када се још није знало да ће Србија преузети домаћинство од Холандије), а од Словеније у октобру 2013, такође у квалифкацијама за ЕП.

Бошковић је истакао да Србија "нема женску репрезентацију" која има такав синдром, као што се говори за мушку репрезентацију - да игра добро само на домаћем терену.

"Репрезентација ће у октобру за време ЕХФ недеље учествовати на турниру у Хрватској, где ће се, поред домаћина и нас, такмичити и екипе Пољске и Немачке. Пре пута свратићемо у Бањалуку и одиграћемо једну утакмицу са селекцијом Републике Српске. Постоји договор два савеза, па ће после наше мушке репрезентације тамо играти и наша женска репрезентација", рекао је Бошковић.

Он је додао да ће се рукометашице Србије после тога окупити 24. новембра и после два, три дана припрема у Београду, ићи ће на турнир у Норвешку.

"То ће бити права провера уочи Европског првенства. Можда ћемо одиграти још неку утакмицу... Мало је дана, али шта да радимо, тако је и другим репрезентацијама", рекао је Бошковић.

Србије ће на Европском првенству играти у Групи Д у Осијеку са селекцијама Француске, Црне Горе и Словачке.

"Играћемо с јаким репрезентацијама, али јаки смо и ми. Нема неких непознаница. Ми смо можда ослабљени одсуством Светлане Огњеновић и Јелене Ерић, али мислим да имамо за њих достојне замене", рекао је Бошковић.

Саша Бошковић преузео је репрезентацију 2011. године. Са екипом је на Европском првенству у Србији 2012. заузео четврто место, а освојио је сребрну медаљу на Светском првенству годину дана касније, такође у Србији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 07. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару