Читај ми!

Јефимова: Било је ужасно у Рију, као да је рат

Руска пливачица Јулија Јефимова рекла је да јој је учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру било "ужасно" и да је подсећало на рат, а не на такмичење. Рускиња је прво била суспендована са Игара, али је Суд за спортску арбитражу усвојио њену жалбу и омогућено јој је да наступи у Рију. Публика у Рију јој је звиждала сваки пут када би наступила, а она је на конференцијама за новинаре после трка на 100 и 200 метара прсно, на којима је освајала сребро, била на ивици суза.

"Било је лудо. Људи су ми говорили да су Олимпијске игре као празник, забава, да се упознајеш са људима из других земаља, да је опуштено и да се такмичите у таквој атмосфери. Али, ово је било ужасно, ни мало позитивно, више је као рат. Сви кажу, кад Игре почну, рат престаје. Али, овде се то није десило", рекла је Јефимова за Би-Би-Си.

Она је два пута била суспендована због допинга. Први пут на тесту из 2013. године, када је била позитивна на хормон ДХЕА, који је забрањен у спорту, због чега је одслужила 16 месеци суспензије.

Други пут је била позитивна ове године, на мелдонијум, супстанцу која је забрањена од 1. јануара. Она, као и већина других спортиста из Русије, редовно су узимали овај лек, али се не зна колико му треба да изађе из система.

"Не желим да људи мисле да сам своје резултате направила због тога што се десило. Други пут стварно није моја кривица, ово са мелдонијумом. Била сам заиста изненађена јер га дуго нисам узимала. Све то ми је много покварило расположење, јер сам и пре тога погрешила. После тога сам била супер опрезна", рекла је Јефимова.

Рускиња је прво била суспендована са Игара, али је Суд за спортску арбитражу усвојио њену жалбу и омогућено јој је да наступи у Рију.

"Било је лудило. Идем, не идем, идем, не идем. Баш ми је било тешко, не могу да објасним тај осећај", рекла је 24-годишња Јефимова, која је рођена у Грозном, одакле се одселила после Првог чеченског рата.

Публика у Рију јој је звиждала сваки пут када би наступила, а она је на конференцијама за новинаре после трка на 100 и 200 метара прсно, на којима је освајала сребро, била на ивици суза. Атмосфери прогона допринели су и амерички пливачи, посебно њена ривалка, 19-годишња Лили Кинг, која је јавно говорила да на Играма не треба да учествује било ко ко се допинговао.

"Знам да је млада, добро и ја сам млада, али сам из Русије и имам више година од ње. Мој живот није био лак. Био је тежак и они не схватају какав је живот био мени и мојим пријатељима, не покушавају да виде други страну. Било нам је јако тешко, а они то не знају. Слушају медије и верују им. Надам се да ће једног дана успети да виде", рекла је Јулија Јефимова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару