Америчке звезде у финалу, Шпанци у борби за бронзу

Кошаркашка репрезентација САД први је финалиста Олимписјких игара у Рио де Жанеиру, пошто је са 82:76 савладала Шпанију. "Фурија" у великој мери намучила Американце, ограничила их у броју постигнутих поена, али није могла до изненађења. У другом полуфиналу Састају се Србија и Аустралија.

Кошаркаши Сједињених Америчких Држава пласирали су се у финале олимписјког турнира у Рио де Жанеиру, пошто су у првом полуфиналном мечу савладали Шпанију са 82:76 (26:17, 19:22, 21:18, 16:19).

Американци ће се у финалу борити за треће узастопно злато, а противник ће им бити бољи из дуела између Србије и Аустралије (00.00).

Већ после прве четвртине чинило се да су Амери завршили посао са Шпанцима (26:17), али су Гасол и другови успели да остану у мечу до самог краја.

Американци су постигли само 82 поена на мечу, што је најмањи број постигнутих поена за америчку екипу на Играма у Рију.

Пау Гасол је предводио Шпанце са 23 постигнута поена, док је на другој страни најбољи био Клеј Томпсон са 22 (17 у првом полувремену). Дјурент је додао 14, Ирвинг 13.

Финални меч кошаркашког турнира на Олимпијским играма игра се у недељу.

Овако је протекло прво кошаркашко полуфинале у Рију:

22.10 - Крај, САД - Шпанија 82:76.

Деловало је као да Шпанци могу да неизвесне завршнице, али Американци ипак стижу до финала без много муке. Ово је најмањи број постигнутих поена за САД на овом турниру.

21.48 - После три одигране четвртине, Американци воде са 66:57.

Кошаркаши САД одржавају предност стечену на почетку меча. Шпанци покушавају да ухвате прикључак, али као да америчке НБА звезде увек имају спреман одговор.

21.30 - Настављен је меч.

21.15 - Полувреме, САД - Шпанија 45:39.

Одлична игра Шпанаца у другој четвртини, али Американци на крилима Клеја Томпсона (17 поена) одржава предност.

Не гледамо превише лепу утакмицу, судијски трио није на нивоу полуфинала Олимпијских игара, па смо видели неколико техничких грешака на обе стране.

20.50 - После десет минута, САД води против Шпаније 26:17.

Гасол практично сам игра у шпанском тиму, већ је стигао до 12 поена. На другој страни, поени су правилније расподељени, отуд и почетна предност Американаца.

20.31 - Почело је прво кошаркашко полуфинале у Рију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару