Читај ми!

Тренер одбојкашица САД: Пораз од Србије дубоко боли

Ни бодрење с клупе није помогло одлучним Американкама да се у Рио де Жанеиру свом снагом изборе у петом сету против Србије, замало изгубивши шансу да се боре за златну медаљу због које су се многе и вратиле у репрезентацију САД у још један олимпијски циклус.

Играчице Србије повикале су тријумфално после највеће победе у својој историји, стигавши до финала у Рију после победе са 20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13 против првопласираних Американки.

"Тај пораз баш сада је дубоко разочарање. Сече нас дубоко. То је врло болно, али и то је у реду", рекао је тренер САД Карч Кираљ. "Када ти је толико стало, биће. Сварићемо то, неко време ћемо жалити. Дошли смо се да обавимо тежак посао за САД и вратићемо се јачи да се кроз 48 сати боримо за бронзану медаљу".

Кираљ је мењао састав на терену, али Србија је стално нападала, забијала лопте, скакала у блокове и сервирала с прецизношћу.

Американке су водиле са 12:10 у петом сету када је Карста Лоу сервирала у мрежу, а онда Милена Рашић одговорила асом и средњи блокер Рејчел Адамс такође послала сервис у мрежу.

"То је невероватно. Нема речи да се заиста опише тај осећај", каже Тијана Малешевић. "Мислим да нам је потребно више времена да схватимо шта смо урадиле, бориле смо се срцем. Дале смо све што смо могле, све што знамо, све - свака играчица, особље, тренери. Успеле смо. Ово је историја. Ми смо написале историју за Србију, за Одбојкашки савеза за свет".

Американке су избачене из борбе за титулу, а двоструки, актуелни олимпијски шампион Бразил је избачен у запањујућих пет сетова против Кине у четвртфиналу. То значи да ће се Србија суочити или с младим кинеским тимом који води Американка, тренер Джени Ланг Пинг, или са изненађујућом Холандијом. Холанђани су се вратили на Олимпијске игре после 20 година.
Та два тима су напредовала из прелиминарних борби са САД и Србијом која је прошле недеље изгубила у четири сета од Американки.

Али, шесторангиране Српкиње су и раније изненађивале САД на великој сцени - победом у пет сетова пре годину дана на Светском купу у Јапану, и шаљући Американке у поновни круг квалификација у Линколну, у Небраски, јануара ове године.

"Наш тим има изванредну културу и динамику. Овде смо једна за другу", рекла Джордан Ларсон. "То ће се показати и то ће нас носити".

План Кираља се не мења - злато је сада измакло, али биће га једног дана.

"То је једино што желимо да постигнемо, а то се неће десити овог месеца," рекао је Кираљ. "Не знам да ли ће се то десити кроз четири године или кроз 52 године од сада, али наш посао је да олимпијске златне медаље једном буде, за историју САД. Борба се наставља".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару