Читај ми!

Болт: Очекивао сам да ћу бити бржи, али задовољан сам

Јамајчански атлетичар Јусеин Болт рекао је да је задовољан освајањем златне олимпијске медаље у трци на 100 метара у Рио де Жанеиру, али да је очекивао бољи резултат. Болт је јутрос одбранио златну медаљу у трци на 100 метара резултатом 9,81 секунди и постао први атлетичар који је освојио три златне олимпијске медаље у тој дисциплини.

Сребрну медаљу освојио је Джастин Гетлин из САД са 9,89 секунди, док је бронза припала Канађанину Андреу де Грасу са 9,91.

"Било је бриљантно. Очекивао сам да ћи бити бржи, али срећан сам што сам победио. Урадио сам оно што сам морао", рекао је Болт за Би-Би-Си.

Болт је освојио своју седму златну олимпијску медаљу, а у Рију ће имати прилике да увећа тај број, пошто ће учествоватии у трци на 200 метара и у штафети 4x100 метара, дисциплинама у којима такође брани титуле.

"Неко је рекао да могу да постанем бесмртан. Још две медаље су остале. Бесмртан", додао је двадесетдеветогодишњи Болт.

Болт је добио овације током представљања пре трке, а затим и после победе, док је публика звиждала Гетлину, који је у два наврата био суспендован због допинга.

"Сви морамо да се поштујемо. Волео бих да видим и да публика свакога поштује", рекао је Гетлин.

"Много поштујем Јусеина. Ван стазе је сјајан момак, кул момак и међу нама нема ривалства. Ја сам такмичар, он је такмичар и терао ме је да будем спортиста какав сам данас. Надам се да и он може исто да каже за мене", додао је тридесетчетворогодишњи Гетлин.

Болт и Гетлин су велики ривали, а тај ривалитет појачао се прошле године на Светском првенству у Пекингу, када су њихов дуел навијачи и део медија назвали "борбом добра и зла".

Говорећи о звиждуцима Гетлину, Болт је рекао да се изненадио.

"То је било изненађујуће. Никада нисам чуо, никада нисам видео да се то пре догодило. Али, претпостављам да су неки људи гласнији од других. Мислим да је он сјајан спортиста. Појави се и тера вас да трчите брзо и да у свакој трци будете најбољи", рекао је Болт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару