Читај ми!

Аргентина победила Хрватску, Петровић незадовољан суђењем

Кошаркаши Аргентине победили су јутрос Хрватску са 90:82 (22:22, 24:18, 27:14, 17:28), у утакмци другог кола Групе Б на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и остварили другу победу на турниру. Селектор Хрватске Александар Ацо Петровић, који је искључен због две техничке грешке, рекао је да је незадовољан суђењем.

Луис Скола предводио је Аргентину до победе са 23 поена и девет скокова, Ману Ђинобили постигао је 13 поена уз осам асистенција, а 13 поена постигао је и Николас Лапровитола.

У екипи Хрватске најефикаснији је био Дарио Шарић са 19 поена, уз 10 скокова и седам асистенција, Бојан Богдановић постигао је 18 поена и имао је седам скокова, а Марио Хезоња додао је 16 поена.

Аргентина је "преломила" утакмицу у трећој четвртини серијом од 18:5, током које је шутирала за три поена 3/5. Аргентина је крајем треће деонице водила и са 20 поена предности, али је Хрватска минут пре краја успела да се примакне на 81:85. При том резултату Крунослав Симон промашио је "тројку".

У самој завршници Аргентина је погодила слободна бацања, а победу је обезбедио Лапровитола.

Селектор Хрватске Александар Ацо Петровић, који је искључен због две техничке грешке, рекао је да је незадовољан суђењем.

"Не знам зашто је дошло до промене критеријума суђења, али у другом полувремену се играо аргентински рагби, а не кошарка. Сад сам још врућ од утакмице, али ово суђење стварно није имало смисла у другом полувремену. На њихову прљаву игру смо населли, почели смо да приговарамо и добили смо чак пет техничких. Ја као тренер могу бити искључен јер имам помоћника који ће ме заменити, али оно што је Симон учинио почетком треће четвртине је глупост и то се не ради. Још сам под утиском утакмице, па не бих желео да кажем нешто исхитрено", рекао је Петровић, пренела је агенција Хина.

Хрватска сада има скор од победе и пораза а у трећем колу играће против Бразила.

"Они су агресивна екипа, домаћин турнира и сигурно ће бити јако тешко. Играју практично са четири 'петице' и мораћемо да будемо пажљиви. Имамо 48 сати за припрему и анализу", рекао је селектор Хрватске.

Хрватски кошаркаш Бојан Богдановић оценио је да је главни разлог пораза "млак" улазак у утакмицу.

"Ушли смо млако у дуел и одмах смо ушли у њихову машину, а без агресивности не можемо да се супротставимо екипи која је талентованија од нас. Примили смо превише кошева, на крају чак 90, а појавила се и нервоза у нашем тиму, не знам из ког разлога. Нисмо се борили као против Шпаније. Са Бразилом ће бити слична утакмица, незгодни су и агресивни", навео је Богдановић.

Репрезентативац Хрватске Крунослав Симон рекао је да циљ екипе остаје пласман у четвртфинале.

"Сада ћу ја да испаднем трагичар, а да је ушла моја 'тројка' ко зна како би се завршило. Нисмо започели агресивно како смо се договорили, а они су превише квалитетни, па су нас други пут
у последњих 10 дана победили. Веровао сам да можемо да их победимо и када смо заостајали 20 разлике. У нашој групи има пет екипа које су изједначене па ће све утакмице бити одлучене у последњим секундама. Наш циљ је четвртфинале и још смо у игри", рекао је Симон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару