Изненађење у Рију, Хрватска победила Шпанију

Хрватска - Шпанија 72:70. Блокада Дарија Шарића у последњем тренутку меча означила почетак славља хрватских кошаркаша, који су искористили шансу у којој су се нашли и победили млаку селекцију Серђа Скариола. Главни актери Бојан Богдановић за Хрватску и Пау Гасол за Шпанију.

Екипа Александра Петровића боље је прошла у резултатској клацкалици, у којој су се хрватски кошаркаши пред крај меча нашли захваљујући сопственој упорности и ароганцији репрезентације Шпаније.

Серија од пет узастопних поена Ленија Укића средином последње деонице размрдала је хрватске кошаркаше, који су заиграли са жаром због којег су се и нашли на олимпијском турниру. Шпанија је реаговала споро и пропустила серију шанси да се врати у меч.

У последњој секунди, при резултату 72:70, Скариоло је судбину утакмице ставио у руке Гасола, који је лако пронашао пут ка кошу преко Планинића, али  његов покушај сјајно блокирао Даријо Шарић. 

Кључни играч Хрватске био је, као што се и очекивало, Бојан Богдановић, који је убацио 23 поена.

Петровићев рецепт за преокрет били су, међутим, Лука Бабић и Дарко Планинић, који су онели живост у игру Хрватске. Планинић је убацио 11 поена уз масу одлично постављених блокова и шест скокова.

Хрватска је у меч ушла са пуно жара и брзо дошла до предности од 4:0, али су Шпанци без проблема  преузели контролу над утакмицом и у наредна три и по периода у потпуности држали ствари у својим рукама.

Како се чини, Шпанци су прогласили победу много пре краја утакмице, што им се после осветило.

У Шпанији, осим Гасола, веома добар Никола Миротић са 19 поена, Родрогез је постигао десет, а Серхио Љуљ девет поена. Хунак Карлос Наваро и Руди Фернандез нису успели да се упишу у стрелце, док Хозе Калдерон није ни улазио у игру. 

Ово није први пут да Шпанци поразом отварају велике турнире, па се на крају нађу у финалу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару