Читај ми!

Мандић: Било је тешко јер су сви говорили "мора злато"...

Српски ватерполиста Душан Мандић рекао је да му је после злата на Олимпијским играма у Рију пао велики терет са леђа, али да је, упркос томе што је са 22 године већ освојио све са репрезентацијом, још гладан успеха и златних медаља. Додао је да су "делфинима" на путу ка једином одличју које им је недостајало пре Рија отежале приче како "морају" да освоје злато.

"Нису се слегли утисци, остварили смо сан и скинули велики притисак са леђа. Осећам велико олакшање, видело се колико су тешке Олимпијске игре, пре свега на психичком нивоу, посебно јер нисмо лепо почели. Када је било најбитније, екипа је показала карактер, јединство, другарство и нешто што имамо. Много сам срећан, част је бити део овог тима", рекао је Мандић Танјугу.

Мандић је додао да су "делфинима" на путу ка једином одличју које им је недостајало пре Рија отежале приче како "морају" да освоје злато.

"У последње три године где год да одемо чујемо "мора злато, мора злато...". Једноставно, не снађемо се увек најбоље, некако је увек тежак почетак турнира. Али сада је све прошло", поручује леворуки шутер италијанског гиганта Про Река.

Србија је, после нешто слабијег старта турнира, у нокаут фази била убедљива против Шпаније (10:7), Италије (10:8) и у финалу против Хрватске (11:7), али бивши капитен Партизана истиче да се само чини да је било лако у базену.

"Стиснули смо се и скупили редове, одиграли мушки, пожртвовано и све по договору. Није лако то извести. Сада идем на одмор, да напуним батерије. Још сам гладан медаља и титула, па до Токија полако."

Мандић је против Хрватске блистао у финалу са четири гола, показавши да су се из табора противника оправдано највише њега прибојавали.

"То је све због екипе. Нисам обраћао пажњу на приче из Хрватске, само да меч одиграмо тимски и тријумфујемо", закључио је Мандић, један од најмлађих из садашњег златног тима и пред којим је још много славља.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара