Савић: Доказали смо да смо земља спорта

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да је у Рију остварен велики успех са три колективна финала, више од Американаца, што је доказ да смо земља спорта.

"Мала смо земља, али имали смо три велика финала у колективним спортовима, што САД немају. То је изузетан успех, коначно смо дошли до злата. Могу да кажем да су Гоцићеве сузе најбоље описале сву муку до крајњег циља", рекао је Савић на конференцији за медије на аеродрому "Никола Тесла" у Београду.

Савић је истакао да му је засметало што је једна реченица Андрије Прлаиновића извучена из контекста и привлачи већу пажњу него успех.

"Такве стваре не би смеле да се дешавају. Земља смо спорта, а не жуте штампе и аброва", констатовао је Савић.

Он се нашалио да не зна да ли је јагњетина боља у Бразилу јер није излазио из Олимпијског села, али да играчи знају јер су ишли на "мачевања", а што се тиче опроштаја Живка Гоцића и Слободана Никића рекао је: "Ко каже?"

Капитен ватерполиста Живко Гоцић захвалио се свима који су себе уткали у прво олимпијско злато за Србију.

"Захвалио бих се свим људима који су уткали део себе у овај успех, пре свих људима из Савеза, стручном штабу, играчима и нашем 'Буцку'. Што се тиче финала, све се видело у базену и немам шта да коментаришем", поручио је Гоцић.

Председник Савеза легендарни голман Милорад Кривокапић озјавио је да су ватерполисти понос Србије.

"Златни момци су понос Србије. Поздравио бих навијаче Србије у дијаспори, Косову. Славићемо мало, а онда крећу припреме за наредне Игре у Токију", истакао је Кривокапић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије