Читај ми!

Шпановић: Моја изјава се није односила на Прлаиновића

Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је да се њена изјава о подршци коју добија од државе не односи на изјаву ватерполисте Андрије Прлаиновића, који је по освајању златне медаље на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, рекао да освојене медаље нису производ системског улагања.

"Моја изјава се није односила на мишљење мог спортског колеге Андрије. Мој одговор је био искључиво на питање новинару да ли сам ја лично задовољна условима који су мени били обезбеђени за Рио. Да, јесам задовољна условима који су ми обезбеђени у мојој земљи за коју сам изборила бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рију и тачка. Не постоји апсолутно ништа у тој изјави што ме ставља на једну или другу страну, за или против", навела је Шпановић вечерас на свом Инстаграм профилу.

Ватерполиста Србије Андрија Прлаиновић рекао је прошле ноћи после освајања златне медаље у Рију, да "осам, девет освојених медаља у Рију нису производ системског улагања". Он је то рекао мислећи на тешку ситуацију у којој се налазе српски ватерполо клубови, који су пред гашењем.

Освајач златне медаље у Рију рвач Давор Штефанек рекао је да се не слаже са Прлаиновићем и да држава помаже спортистима. Он је навео да је рвање "мали спорт" који нема много спонзора и да сву помоћ добија од државе. Шпановић је раније данас рекла да је задовољна подршком државе и да се нада да ће се наставити са улаганем и популаризацијом атлетике у Србији. Она је замолила новинаре да пусте спортисте да буду спортисти.

"Господо новинари ја сам спортисткиња и моје задовољство и незадовољство није кампања, подршка или критика власти, то је моје мишљење које ми ви тражите. Исто важи за све моје колеге врхунске спортисте који такође имају своје мишљење о односу према њима и спорту којим се баве. И зато пустите нас да будемо оно што желимо и волимо и радимо пуног срца. Једноставно и скромно да будемо Спортисти. Хвала и надам се да је овим стављена тачка на било какво довођење мене и мог имена у спрегу са политиком", навела је Шпановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару