Читај ми!

Богдановић: Нисам се баш показао колико сам желео

Богдан Богдановић рекао да је због превелике жеље "изгорео" у финалној утакмици олимпијског турнира против САД, да мора још да напредује, али да је задовољан сребрном медаљом. Милош Теодосић рекао је да екипа још није свесна великог успеха. Никола Јокић се придружио саиграчима и медаљу посветио Немањи Бјелици.

"Нисмо хтели овако да завршимо, али дали смо све од себе. Можда смо ушли са превеликом жељом, ја сам мало изгорео, морам још да радим и да напредујем. Мислим да ћемо следећи пут бити ближи. Већ смо бољи него у Шпанији на Светском првенству. Још једна медаља, овако желимо да завршавамо првенства, са медаљом, то је главни циљ ове репрезентације", рекао је Богдановић новинарима у Рио де Жанеиру.

"Још морам да радим и напредујем да бих достигао ниво, да будем константнији и много бољи. Нисам се баш показао колико сам желео, а имао сам превелику жељу. Мало смо сви изгорели, у неким ситуацијама смо пожурили, а они то кажњавају у два минута. Ваљда ћемо имати још неку шансу против њих. Највише смо изгубили крајем прве и у другој четвртини када су отишли на 10 разлике. Нисмо успели да погодимо пар отворених шутева, они су погађали, Кевин Дурент преко руке са 10 метара. То њима није ништа ново, тако играју, навикли су. Ово им је можда најбоља утакмица на турниру. Тешко је против њих, не сме много да се греши", рекао је Богдановић.

Он је постигао седам поена, али је промашио неколико шутева.

"Никад не размишљам да улазим у проблем. Две, три лопте су изашле да не поверујеш како. Дешавало ми се и раније да промашујем, а онда погодим три узастпно. Сада није било тако, нисмо ушли у бољи финиш. Помешане су ми емоције, ја не волим да губим и не могу одмах да се радујем, али кад дођем у Београд биће времена за радовање. Аустралију смо у полуфиналу добили са 30 разлике, али био сам незадовољан што нисам могао више да допринесем. Толико дајем свега, од себе одвајам за то и било ми је мало криво. Вратиће се негде ваљда... Медаљу посвећујем породици", рекао је Богдановић.

Капитен Србије Милош Теодосић рекао је да екипа није свесна великог успеха, али да игра и резултат у финалу није њена права слика.

"Треба да будемо задовољни и срећни и поносни једни на друге. Играли смо одлично на турниру. Из године у годину напредујемо као тим, све смо бољи. САД је јако добра и доминантна екипа, делује да су мало резервисано играли по групама, а вечерас су убацивали много. Ми нисмо имали решења у нападу, много је грешака, отварали смо им контре а то је њихово најјаче оружје. Одиграли су феноменално, а ми нисмо играли онако како смо играли на целом турниру", рекао је Теодосић.

Он је додао да људи у Србији треба да славе велики успех српског тима у Рио де Жанеиру.

"Надам се да смо на две недеље успели да их орасположимо, да имају паметнија посла од ријалитија", додао је он.

Теодосић је истакао да је селектор Александар Ђорђевић увек веровао у успех.

"Он је веровао да ћемо да направимо успех, ушли смо у финале... Он је веровао у тим без обзира што је било проблема на самом почетку и неких повреда. Има нестварну енергију", рекао је он.

Никола Јокић је на првом такмичењу у репрезентацији освојио олимпијско сребро.

"Први пут у 'репки' и одмах медаља. Владимир Штимац је талија, кажу да је тако. И ја посвећујем медаљу Немањи Бјелици, видим да много значи осталим играчима. Финале ко финале, изгубили смо, трудили смо се, медаља је ту, то је битно", рекао је Јокић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару