Читај ми!

Ђорђевић: Заслужили смо финале, сребро је велики подстрек

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао да је његова екипа заслужила да игра у финалу Олимпијских игара против САД и да ће сребрна медаља бити подстрек за наставак добрих резултата и борбе за медаље на предстојећим такмичењима.

"Ово је било 'ту мач' за нас, свега је било, дуго и захтевно лето од два и по месеца и квалификационог турнира, па ове Олимпијске игре са стварно добром игром која је ишла добром путањом из утакмице у утакмицу. Заслужили смо да играмо велико финале, момци су апсолутно обавили све што се тражило од њих", рекао је Ђорђевић новинарима у Рио де Жанеиру после финалне утакмице.

"САД је данас била физички толико надмоћнија да нисмо успели да имамо проток лопте који смо имали у првој утакмици против њих и на неки начин ту смо погрешили. Требало је да лопта више иде из руке у руку, да кроз додавања тражимо нека нападачка решења. Пошто та решења нису долазила одбрана је трпела. Кевин Дурент је одиграо фантастичну другу четвртину. Не смем да кажем несвакидашњу јер је он на том нивоу, један од најбољих, ако не и најбољи играч на планети", рекао је он.


"Нисмо успели да парирамо њему и његовим шутевима са девет метара, преко руке. Имао је феноменалну серију, а ми смо у том периоду имали много изгубљених лопти, па су они стекли предност. На крају смо завршили са сребрном медаљом која много вреди, много значи. То је подстрек и обавеза за све нас да заједно кренемо да тражимо још медаља на сваком следећем такмичењу. Треба доћи до Београда па за који дан размишљати шта нас чека даље, које је следеће такмичење", додао је селектор.

Женска кошаркашка репрезентација Србије освојила је олимпијску бронзу, а Ђорђевић се сложио са констатацијом да је Србија и даље земља кошарке.

"Кошаркашицама свака част, свим екипама, ватерполистима... Честитам њиховим тренерима и из појединачних спортова који су освојили медаље. Када човек буде саставни део Игара онда схвати колико је рада потребно да се дође до медаље. Наша кошарка је потврдила изузетан ниво, две медаље, сребро и бронза на Играма. Ово је био сан за све нас, остварили смо га. Подршка и заједништво је владало, то је много значило да пружимо најбоље игре на такмичењу", навео је он.

Селектор је истакао да му је жао што Немања Бјелица због повреде није могао да игра на турниру.

"Чули смо се и дописивали сваки дан, момци су носили мајице са бројем осам због њега. Он је велики део екипе и ово је и његов успех, јер је човек који је много дао кошаркашкој репрезентацији и још ће давати", додао је он.

Тренери не добијају медаље на Играма, а упитан о томе Ђорђевић је рекао да се осећа као победник.

"Медаље не иду стручном штабу, играчи имају највеће заслуге. Нећемо да кршимо правила. Осећам као да имамо ту медају", додао је он.

Ђорђевић је рекао да када је преузимао селекцију пре три године, да је један од циљева био континуитет игара и борбе за медаље. Он је додао да ће екипа покушати да искористи смену генерација у осталим репрезентацијама.

"Покушаћемо да искористимо смену генерација у француској репрезентацији, која је последњих година била у врху. Промене су и у другим репрезентацијама, у Литванији, видећемо и шта ће Шпанија да уради, што се тиче година играча, многи неће више бити ту. На нама је да схватимо све то, да се поново ујединимо и да поново погурамо машину која може да нас доведе до сигурности и спортске жеље и мотивације да на сваком такмичењу идемо на медаљу", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару