Штефанек и Шпановић: Држава је уз нас

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, освајачица бронзане медаље на Олимпијским играма у скоку у даљ, придружила се шампиону у рвању Давору Штефанеку у ставу да српски спортисти имају подршку државе. Штефанек је реаговао на изјаву ватерполисте Андрије Прлаиновића да нема систематског улагања државе и да се српски ватерполо клубови гасе.

Ивана Шпановић је истакла да је задовољна подршком државе атлетици.

"Изузетно сам задовољна подршком дрžжаве мом спорту и наравно реализацији мог програма. Нама је омогућено да се са задовољством бавимо оним што волимо. Надам се да ће се наставити са улагањем и популаризацијом атлетике у Србији", рекла је Ивана Шпановић, а преноси Атлетски савез Србије.

Андрија Прлаиновић је, након што су ватерполисти освојили прво олимпијско злато, изјавио да нема систематског улагања дрžжаве и да се српски ватерполо клубови гасе.

На његову изјаву је реаговао Давор ŠШтефанек, поручивши преко Фејсбука да то није истина, да дрžжава помаžже српским спортистима, те да су његове колеге и он до својих успеха управо стигли уз њену помоћ.

"Уз све честитке ватерполистима за освојено злато, не разумем изјаву Прлаиновића коју је дао након утакмице. Под условом да је тачно пренета од стране новинара! Наиме, није тачно да у нашšој земљи нема системског финансирања спорта. Резултат који сам ја направио и које праве моје колеге из репрезентације је уз изузетну помоћ и подршšку наšше држžаве преко ресорног Министарства за спорт и омладину, као и Олимпијског комитета", навео је Штефанек.

Додао је да је виšше од 200 дана припрема годишšње, уз све стипендије и оно што им припада као врхунским спортистима, обезбеђено од стране држžаве.

"Ми смо мали спорт и немамо спонзора и све шšто нам омогући наш Савез је од новца које даје држžава. Мислим да смо уназад пар година равноправни са наšшим противницима из Европе и света башš због подршšке нашšе држžаве. Уз извињење Прлаиновићу, ово нашšа јавност мора да зна", написао је Штефанек.

"Мој циљ је остварен али наšш заједнички после освајања олимпијског злата је да шšто виšше деце доведемо у рвачке сале и омасовимо овај дивни спорт. Родитељи би требало да знају да иза свих наšших и проšшлих и будућих активности стоји нашšа држžава. Хвала свима на подршšци, али морао сам да се огласим јер је то истина", написао је ŠШтефанек на Фејсбуку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару