Сребро за кошаркаше, Американци прејаки

Србија - САД 66:96. Сребрна медаља за кошаркашку репрезентацију Србије после сјајног турнира у Рију. Американци надмоћни у финалу за трећу узастопну златну медаљу на Олимпијским играма. Кевин Дјурент непогрешив са 30 поена. За Србију, Немања Недовић 14 поена. Честитке нашим кошаркашима стижу са свих страна.

Србија је освојила сребрну медаљу на олимпијском турниру у Рију. У последњој утакмици, екипа Саше Ђорђевића изгубила је од Американаца, који су овом победом, освојили треће узастопно злато на Олимпијским играма.

Србија је утакмицу почела одлично и држала се до резултата 14:14, када је ствари у своје руке преузео Кевин Дјурент, који је серијом поена разбио одбрану српског тима и, практично, решио питање победника. Дјурент је до краја меча убацио 30 поена. 

Тренер Американаца Мајк Кжижевски, коме је ово последња утакмица пре него што клупу препусти другом великану Грегу Поповићу, поставио је сјајну одбрану и потпуно зауставио напад Србије, који им је у првом мечу, у такмичењу по групама, стварао озбиљне проблеме. 

Осим Дјурента, у екипи САД сјајно су играли и Клеј Томпсон и Дамаркус Казинс.

За Србију, Немања Недовић је убацио 14 поена, а Милош Теодосић девет. 

Екипа Србије је током олимпијског турнира у Рију одиграла неколико сјајних утакмица, укључујући први меч са Американцима, те мечеве са Хрватском и Аустралијом, који су их и довели у ситуацију да се са САД боре за златну медаљу.

Николић: Поносни смо на вас

Председник Републике Србије Томислав Николић је честитао и захвалио се кошаркашима на освајању сребрне медаље.

"Хвала момци за сребро. Хвала што сте срце оставили на терену. Јер кошарка се овде живи и дише. Показали сте да је важно борити се до краја, поносни смо на вас!", истиче се у честитки председника Николића.

Удовичић:Кошаркаши вратили Србију у врх светске кошарке

"Браво за наше кошаркашке великане! Ово је сјајан успех српске кошарке, после много година чекања дошли смо до олимпијске медаље! Хвала вам шампиони што сте Србију вратили у сам врх светске кошарке где јој и јесте место и борили се шампионски за овај огроман успех за нашу земљу! Свака част на овом историјском резултату! Све честитке нашим кошаркашима, стручном штабу и Кошаркашком савезу Србије!", наводи се у честитки министра Удовичића.

Михајловић честитала кошаркашима сребрну медаљу

''Хвала момци на борбености, на неодустајању, на тренуцима поноса које сте нам донели! Свака част! Нама сте златни јер сте заиста дали све од себе! Србија вечерас треба да вас слави!" навела је потпредседница владе Михајловићева у честитци и додала:
"Видимо се на балкону''!

Гојковић честитала кошаркашима:Србији сте донели радост

"У име Народне скупштине и лично име честитам вам на освајању сребрне медаље и великом успеху који сте постигли на Олимпијским играма. Без обзира на пораз у финалу, показали сте изузетан квалитет и тимски дух, а кошевима и мајсторским потезима и на овом такмичењу још једном сте потврдили да је Србија земља кошарке. Србији сте донели велику радост!", наводи се у честитки председнице Народне скупштине Србије Маје Гојковић.

Мали: Кошаркаши су нам испунили срца срећом и поносом

"Кошарка је спорт који заузима посебно место у срцима свих нас, а овом медаљом ви сте та срца испунили до краја срећом и поносом. Показали сте неким новим генерацијама да је све могуће остварити, само кад се верује и када се воли своја земља, застава, грб, дрес и тим. Хвала вам што сте оправдали поверење које смо сви имали у вас", наводи се у честитки градоначелника Београда Синише Малог.

Председник РС Милорад Додик честитао кошаркашима сребро

"Умијеће играња игре под обручевима донијело је олимпијско сребро, на чему вам у име грађана Републике Српске и у своје лично име честитам.

Ова медаља је круна ваших досадашњих резултата, али увјерен сам и најава успјеха у будућим такмичењима", наведено је у честитики председника Републике Српске.

Дачић: Сви наши репрезентативци су победници игара у Рију

"Сјајном игром и преданошћу одушевили сте грађане Србије. Ви јесте победници Олимпијских игара, као и одбојкашице, кошаркашице, кајакаши, Штефанек, Шпановићка, као и сви наши репрезентативци, које нисам именовао, а који су часно представљали нашу земљу. Финале Игара, које сам гледао са америчким колегом Кајлом Скотом, било је величанствено. Ваша борбеност и такмичарски дух памтиће наши грађани. Искрено, знам да је пред вама много изазова које ћете, сигуран сам, савладати", наводи се у честитки првог потпредседника Владе и министар спољних послова Ивице Дачића.

 

Овако је текао меч: 

22.30 - Сребро за српске кошаркаше после сјајног турнира у Рију. У последњој утакмици, Американци су се показали прејаким за екипу Саше Ђорђевића.  

22.03 - Американци снажно мотивисани повећавају предност из напада у напад.  На осам минута до краја имају плус 41. 

21.45 - Почела је трећа четвртина  и одмах тројка Кармела Ентонија. Американци не промашују. 

21.30 - Србија - САД 52:29 на полувремену. Сјајна партија Дјурента, који је до полувремена убацио 23 поена. Американци доминирају на оба краја терена и у потпуности контролишу рекет. Кошаркашима Србије преостаје још двадесет минута кошарке у Рију.

21.25 - Чак 19 поена Кевина Дјурента за 20 поена разлике за Американце. Жестока одбрана селекције САД изнудила шест изгубљених лопти репрезентације Србије. Осим Дјурента одличан Казинс.   

21.10 - Србија - САД 15:19. Одлична игра Србије на обе стране терена у првој четвртини. Американци не успевају да неметну ритам утакмице. По неколико изгубљених лопти на обе стране. Бирчевић и Радуљица храбро затварају рекет, Казинс и Џордан надмоћни.

20.45 - Почело је велико финале Олимпијских игара. Саша Ђорђевић је на Американце послао петорку у саставу: Теодосић, Марковић, Калинић, Мачван и Радуљица. Кжижевски финале почиње петорком: Ирвинг, Џордан, Ентони, Дјурент и Томпсон.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару