Читај ми!

"Орлови" против "дрим тима" за злато!

Кошаркашка репрезентација Србије бориће се од 20.45 часова са репрезентацијом САД за златну медаљу! Противник "орлова" у Бразилу није доживео нити један пораз, а у групној фази такмичења био је бољи од Србије. Меч можете пратити у директном преносу на нашем Првом програму, као и на лајв стриму на нашем порталу.

Овогодишњи тим САД по свом играчком саставу није ни близу оригиналног "дрим тима" из 1992. године, aли у досадашњем делу такмичења није претрпео нити један пораз. Убедљиво су добили скоро све мечеве, чини се и без превише труда. Ипак Американци нису ни непобедиви.

У првом мечу ова два тима, у групној фази, наши репрезентативци поражени су у четвртом колу А групе Олимпијског турнира у неизвесној завршници од највећег фаворита такмичења, селекције САД, резултатом 94:91. Наши кошаркаши су одиграли одличну утакмицу у којој су 35 минута били потпуно равноправан ривал америчком тиму, а продужетак Србији у последњој секунди могао је да донесе Богдан Богдановић, али је, нажалост, промашио шут за три поена.

"Постоје два начина да играмо утакмицу. Да одиграмо утакмицу или да одиграмо да победимо. Нека играчи изаберу како ћемо", рекао је селектор Србије Александар Ђорђевић. Према његовим речима, ово су најјаче Олимпијске игре у историји и "коначно треба да почне" да се прича о стилу кошарке који игра репрезентација Србије.

Ђорђевић је за репрезентацију САД имао је само похвале. "Они имају феноменалне појединце, изузетне таленте, нестварне кошаркаше који индивидуално све могу, али кошарка се игра заједно", казао је Ђорђевић.

"Играћемо своју игру и трудити се да дамо све на терену и видећемо да ли ће то бити довољно за огромну сензацију", рекао је капитен "орлова" Милош Теодосић и додао да се сећа утакмица против САД у финалу Олимпијских игара у Атланти 1996. године, као и великог тријумфа на Светском првенству 2002.

Никола Јокић очекује да његова екипа растерећено уђе у финални дуел са селекцијом САД, и верује да има шансу да победи актуелног шампиона ако прикаже тимску игру.

"Финале Олимпијских игара је велика ствар. Нема умора, не знам како је то могуће. Једва чекамо финале против САД, видећемо како ће бити. Кидамо један за другог, погледајте како играмо одбрану. Има грешака, али када један погреши сви покушавају то да поправе. То нас краси, тимски дух и тимска одбрана. У меч идемо растерећено са жељом за победом", рекао је Јокић.

Кошаркаши Србије играју од 20.45 против браниоца титуле САД у финалу олимпијског турнира. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару