Читај ми!

Сребрна медаља за одбојкашице, Кинескиње после преокрета до победе

Одбојкашице Србије су остале без злата, али су, ипак, освојиле прву, историјску олимпијску медаљу. На Олимпијским играма у Рио де Жанеиру у финалу поражене су од Кине са 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23).

Одбојкашице Србије су сјајно отвориле меч, одиграле одлично први сет и имале игру.

Међутим, Кинескиње су од почетка другог дела игре заиграле много боље, на моменте апсолутно невероватно, што им је донело преокрет и психолошку предност.

Једноставно, није за њих било изгубљене лопте, све су стизале по терену и на крају, мора се признати, заслужено дошле до злата.

Ово је прво олимпијско одличје за српске одбојкашице, а седмо за Србију на овим Играма, која сада има две златне, три сребрне и две бронзане медаље. Кинескиње су, на другој страни, по трећи пут постале олимпијске шампионке. 

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Тијана Бошковић са 21 поеном, Милена Рашић је поентирала десет пута, док су Тијана Малешевић и Бранкица Михајловић уписале по девет поена.
Кину је до победе предводила Тинг Жу са 24 поена.

Српска одбојкашица Бранкица Михајловић проглашена је за најбољег примача, а Милена Рашић за најбољег блокера на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Кинескиња Тинг Џу је проглашена за најбољу играчицу олимпијског турнира. 

Министра омладине и спорта Вања Удовичић честитао је одбојкашицама, наводећи да је сребрна медаља у Рију "огроман успех који је одбојка заслужила".

"Честитам вама, стручном штабу и Одбојкашком савезу Србије на овом историјском успеху. Свака част", наводи се у честитки министра Удовичића.

 Овако је протекао меч:

5.00 - Крај меча, Кина је освојила златну медаљу.

4.31 - Кина је освојила и трећи сет, овај са 25:22.

4.00 - Кина је освојила други сет резултатом 25:17.

3.40 - Србија је освојила први сет резултатом 25:19.

3.15 - Почео је меч.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару