Милица Дабовић: Бронза на Играма најбољи начин за завршетак каријере

Кошаркашица Србије Милица Дабовић рекла је да је освајање бронзане олимпијске медаље у Рио де Жанеиру најбољи начин да заврши каријеру у репрезентацији.

"На крају кад човек дође празан, али да пре тога није могао да оде кући а да не освоји нешто... У главама нам је било да ће сви спортисти на које смо поносни отићи кући са медаљом и да би било лоше да ми будемо четврте и останемо без медаље. Ово је најбољи начин да завршим репрезентативну каријеру, поносна сам на себе, јер сам дала срце за Србију, одлучила сам да играм за њу и увек сам давала максимум. Ово је најбољи начин да одем", рекла је уплакана Милица Дабовић новинарима у Рио де Жанеиру.

Дабовић је једва дала изјаву, плакала је и била веома емотивна. Она је кроз сузе рекла да једва чека да дође кући и радује се са народом, који је веровао у тим.

"Хвала свима који су веровали због оних који нису. Доказали смо... Као што нас је Марина годинама звала да смо 'фејкаче' или да нисмо 'фејкаче', можемо да се не волимо и не дружимо ван терена, али на терену смо увек једно и то нас је довело до овога. Бронза сија као злато. Ово ће дуго да траје, нове генерације долазе, не знам да ли ће они имати оволико срце и овакве емоције, то је победило. Ми смо Срби рођени да побеђујемо, имамо велико срце и увек дајемо све од себе, као што смо данас", рекла је она.

Миличина сестра Ана рекла је да је Србија показала да је тим.

"Победити онако Аустралију, а после на онакав начин изгубити од Шпаније и после тога одиграти најбоље за медаљу. Србија, овако мала држава, донела је по једну медаљу у сва четири тимска спорта, а размишљале смо само да не будемо ми ти који је неће освојити. Борба је била феноменална, енергија, то сам осетила на терену. Драго ми је што на овај начин завршавам Игре. Можда смо у полуфиналу могли да добијемо Шпанију, али увек је лепше да турнир завршиш победом а не поразом у финалу", рекла је она.

Ана се на крају утакмице загрлила са сестром, а новинаре је занимало шта јој је у том тренутку рекла.

"Рекла сам јој да је заслужила да на овај начин заврши каријеру са репрезентацијом. У новембру су квалификације, играће и завршити пред нашим народом. Рекла сам јој да је заслужила, начин на који је играла, предала себе, срце и тело и све живо. Поносна сам на њу и цео тим", рекла је Ана Дабовић.

Репрезентативка Тамара Радочај рекла је да ће екипа остати без гласа бодрећи остале српске тимове у завршници Игара и да жели да "падне још која медаљица".

Кошаркашица Невена Јовановић навела је да екипа још није свесна шта је урадила.

"Драго ми је због девојка и тренера, заједно смо пет година. Ово је огроман успех за целу Србију. Остаје нам да славимо, нема спавања, нема стајања", рекла је она.

Репрезентативка Сара Крњић рекла је да једва чека да изађе на балкон градске скупштине Београда и прослави са народом, "пошто ово ниједна од нас није очекивала, ово је чудо".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару