Читај ми!

Маљковић: Морамо да се подигнемо и боримо за медаљу

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да екипа после пораза од Шпаније у полуфиналу Олимпијских игара мора да се подигне и да се бори за бронзану медаљу. Ана Дабовић: Дале смо све од себе.

"Нема, некад ти бог да, некад одузме. Направили смо чудо (у четвртфиналу) против Аустралије. Упозоравала сам на опасност против Шпаније. Имале су добар шут, а код нас ниједна није имала свој дан да се укључи. Нисмо успеле да се навикнемо на претерано агресивну игру Шпаније, која је бар два пута агресивнија од САД, најбоље екипе овде", рекла је Маљковићева после меча.

Србија је изгубила 54:68 и у полуфиналу би требало да игра против Француске.

"У сваком случају, све честитке Шпанији. Нама остаје да се скупимо и да пробамо да искористимо прилику да се освоји медаља", река је Марина Маљковић.

У другом финалу састају се петоструке узастопне шампионке САД и Француска, екипа коју је Србија победила у финалу Европског првенства прошле године.

"Запамтите, чека нас много тежа утакмица против Француске него и финалу ЕП. Француска има баш све оно на шта смо их добили прошле године, сада су то надокнадили довођењем нових играча", рекла је селекторка.

Она је казала да не постоји универзални начин да се екипа подигне после пораза.

"Не постоји чаробни штапић, или да свима дамо чоколаду па да буде боље. Шпанија је ушла у утакмицу са већим искуством и мирне главе цепала, одрађивала. Ми то данас нисмо радили. Сада треба научени овим искуством да кренемо тако против Француске од првог минута", рекла је Маљковићева.

Ана Дабовић: Дале смо све од себе

Ана Дабовић сматра да је екипа дала све од себе у полуфиналу и тврди да ће дати све од себе у мечу за бронзу.

"Дале смо све од себе, чак и данас, иако то не изгледа тако. Шпанија је била боља данас, са већом енергијом. Нисмо одреаговале на њихову агресивност. Али, мислим да је ово реално. Ми смо направиле изненађење победом над Аустралијом, а ово би било чудо. Ми смо навикли да очекујемо чудо, али није било реално, иако смо сви веровали у победу", рекла је Дабовићева.

"Гледаћемо да из ове утакмице научимо што више можемо. Ући ћемо са највећом могућом жељом у утакмицу на бронзу, на све или ништа да освојимо медаљу", рекла је Дабовићева.

Тамара Радочај оценила је да је екипа играла слабо од самог почетка.

"Од самог старта смо лоше кренуле. Без енергије, без препознатељиве игре. Не волим да се жалим на судије, али мислим да нам данас нису дале да дођемо до своје игре. Имамо сутра слободан дан да се концентришемо и да пробамо да се изборимо за бронзу. Имали смо невероватно велику шансу. Ово јесте свакако велики резултат, али кад сте близу финала...", рекла је она.

Дајана Бутулија казала је да екипи данас ништа није успевало.

"Ништа нас данас није хтело. Видели сте да смо желели. Знали смо да је огроман успех, али када дођеш близу...ми увек идемо тежим путем, тако да ће можда бити слађе ако освојимо бронзу овако", рекла је Бутулија.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару