Читај ми!

Српске одбојкашице у финалу олимпијског турнира

Одбојкашице Србије после драматичног меча победиле Американке са 3:2 у сетовима и пласирале се у финале олимпијског турнира у Рију. Наше одбојкашице бориће се за златну медаљу у финалу, од 03.15 у недељу ујутро по нашем времену, са Кинескињама које су у другом полуфиналу савладале Холанђанке.

Пласманом у финале изабранице Зорана Терзића обезбедиле су Србији нову медаљу на Играма у Рију.

Србија је после преокрета тријумфовала са ;20:25, 25:17, 25:21, 16:25 и 15:13, па ће се у финалу у ноћи између суботе и недеље од 3.15 састати с бољим из дуела између Кине и Холандије.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Бранкица Михајловић са 22 поена, Тијана Бошковић забележила је 20, а Милена Рашић уписала је 18.

У репрезентацији САД истакла се Рејчел Адамс са 14, а Карста Лов и Џордан Ларосн-Бербак забележиле су по 13.

У веома узбудљивој утакмици изабранице Зорана Терзића су до тријумфа дошле пошто су изгубиле први сет, а чак су у петом, одлучујућем сету губиле са 11:8 и 12:10, међутим, успеле су да преокрену и Србији обезбеде нову медаљу.

Одбојкашице Србије лоше су почеле полуфиналу утакмицу, Американке су од почетка контролисале ритам, повеле су са 11:8, али је екипа Зорана Терзића са три везана поена успела да стигне до изједначења.

Уследио је преокрет Србије за вођство од 16:14, али је потом дошло до потпуног пада у игри, што су Американке искористиле и серијом 7:2 практично решиле први сет - 25:20.

Српске одбојкашице су на почетку другог сета играле знанто опуштеније и разноврсније, па су већ у раној фази почеле да граде предност. На првом тајм-ауту америчког тима водиле су са 7:4, а до другог увећале су предност - 15:10.

Добром игром у пољу Србија је очувала стечену предност, па је после 23 минута игре у другом периоду стигла до изједначења у сетовима - 1:1.

У истом ритму Србија је играла и у трећем сету. Највише захваљујући добрим сервисима Јоване Стевановић, али и квалитетном игром у пољу Србија је дошла до вођства од 8:1. Американке су до краја јуриле предност, али нису успеле да стигну предност српског тима, па је после 25 минута игре у трећем сету на семафору писало 2:1 за Србију.

Амерички тим је у четвртом сету показао своју снагу. Изузетно квалитетном игром, али и деконцентрацијом српских одбојкашица, САД су лако дошле до убедљивог вођства и изједначења у сетовима.

Одлучујући сет лоше је почео за Србију. Американке су од старта тај-брејка имале два поена предности, а онда су стигле и до 9:6. Ипак, Србија се није предала, па је после велике борбе и неколико добрих блокова, а потом и "ас" ударца Милене Рашић стигла до преокрета (13:12).

Уследио је тајм-аут селектора САД, а потом и сервис грешка Рашићеве за изједначење. Истом мером с друге стране узвратила је Рејчел Адамс за меч лопту Србије. Коректор српског тима Тијана Бошковић је затим снажним сервисом пореметила пријем Американки, а онда је из контре поентирала за тријумф селекције Србије.

 

Овако је протекао меч:

20.03 – Победааааааааа! Србија је у финалу.

19.40 – Американке добијају четврти сет са 25:16, првог финалисту одлучиће тај-брејк.

Убедљива игра, самим тим и резултат, Американки у четвртом сету.

19.17 – Србија осваја трећи сет резултатом 25:21 и води са 2:1 у сетовима.

Одличан почетак српских одбојкашица (8:1) у трећем сету, али Американке се враћају у игру. Ипак, завршница поново припада Србији, којој недостаје један сет до олимпијског финала – 2:1.

18.50 – Србија осваја други сет са 25:17 и долази до изједначења у сетовима.

Много боља игра српских одбојкашица у другом сету. Прорадио је сервис, али и блок, па изабранице Зорана Терзића брзо, али не и лако, стижу до изједначења у сетовима – 1:1.

18.25 – Први сет Американке решавају у своју корист – 25:20.

Изједначену игру гледали смо до резултата 18:18, када Американке користе лош пријем сервиса српских одбојкашица и стижу до вођства у сетовима.

18.00 – Почео је полуфинални меч.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару