Штефанек у Београду: Ништа се не мора, битно је шта хоћеш

Српски рвач Давор Штефанек, освајач златне медаље на Олимпијским играма у Рију, изјавио је у Београду да су му велика жеља и глад за успехом помогли на путу ка трону и верује да ће својим успехом "погурати" остале спортисте у борби за медаље.

"Мало сам изненађен дочеком на аеродрому. Испунио сам обећање дато пре олимпијског турнира, велику захвалност имам према тренерима, Савезу, држави, Министарству... Многи су кудили српске спортисте, 11 дана нисмо имали медаљу, а онда сам отворио серију и то златом, а потом су Шпановићева, Богдановићева и кајакши наставили успех", рекао је Штафенек на конференцији за новинаре по доласку на београдски аеродром.

Штефанек је поручио да ће српски такмичари у Рију донети још много радости и освајати медаље.

"После кише дође сунце, и нас је обасјало. Нисам свестан шта сам урадио, прво желим да се одморим. Оно што сам сигуран је да ћемо имати још медаља у Рију", навео је Штефанек.

Он је истакао да су му велика жеља и глад за успехом помогли на путу ка трону.

"Никад не можеш да будеш уверен у златну медаљу, али сам имао велику жељу за успехом, знао сам да могу, то ме је научио мој психолог. Ништа се не мора, већ је битно шта хоћеш, а мени се поклопио и жреб да дођем до злата", закључио је Штефанек.

Председник Скупштине Рвачког савеза Србије Золтан Балит честитао је Штефанеку освајање златне медаље, прве за наше рвање после 40 година.

"Сва слава и помпа су пролазни, резултати владају. Поставили смо систем, тим и темеље за будућност овог спорта. Верујем да ће држава препознати то, темељ је ту, само још да саградимо кућу", навео је Балит.

Селектор тима Сретен Дамјановић рекао је да је Давор показао велики квалитет у Бразилу.

"Велика је конкуренција на Олимпијским играма, има велику тежину јер се игра сваке четврте године. Давор је показао да у њему има капацитета, а све што је требало да се види је борба на струњачама у Рију", истакао је Дамјановић.

Штефанек је освојио златну медаљу у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом, после победе у финалу над Јерменом Миграном Арутјуњаном.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару