Читај ми!

Соња Петровић: Имамо мотива, можемо против Шпаније

Српска кошаркашица Соња Петровић рекла је данас да њеној екипи не недостаје мотивације уочи полуфиналне утакмице Олимпијских игара против Шпаније, као и да верује да ће национална селекција успети да избори пласман у финале.

Кошаркашице Србије јуче су у четвртфиналу победиле Аустралију са 73:71, а данас их очекује полуфинални меч против Шпаније.

"Против Шпаније нам није потребан додатни мотив. Полуфинале Олимпијских игара је и у једној утакмици можеш да обезбедиш медаљу. С обзиром на то да смо поражени од њих на овом првенству, као и претходном и да су све утакмице увек биле ту негде, да се 'гањамо' с њима толико дуго, надам се да ћемо успети у овој утакмици да преломимо и да направимо тај последњи корак", рекла је Петровићева.

"Нисмо свесне још увек. И даље у шали кажемо да нисмо свесне да смо европске шампионке, а камоли шта се овде све дешава. Мислим да се на крају утакмице видела најбоље реакције и емоције свих нас. Не знам да ли је била нека из екипе која није плакала... За нас невероватан дан. После нисмо ни славиле нешто, колико смо биле 'мртве' када је тај првобитни шок и адреналин прошао", казала је она.

Петровићева је јуче у финишу првог полувремена задобила повреду рамена.

"Повреду вучем од зимус и није санирана на најбољи начин. Ни не сећам се како је дошло до повреде. Само ми се ођедном рука одузела. На полувремену се није доводило у питање да ли ћу да наставим меч. Једноставно за ово се трудимо максимално. И сутра ћу сигурно играти, јер сви знамо о каквој је утакмици реч, а да ли је раме добро, па и није баш добро", рекла је Петровићева.

Она је додала да је кључ успеха кошаркашке репрезентације вера у себе и добар тимски дух.

"Јуче је био прави показатељ да када једна падне ту је одмах друга да је подигне или да уместо ње ускочи или настави. За сутра смо баш позитивне и мислим да је то био кључ, јер смо и јуче веровале, па тако и за сутра верујемо себе. Нећемо увек имати подршку свих и неће свако разумети кроз шта пролазимо и како је, али најбитније да ми останемо заједно. Јуче на терену се то баш видело", оценила је Петровићева.

Она је изразила наду да ће до краја Олимпијских игара бити успешни дани за српски спорт.

"Атмосфера у селу се скроз обрнула. Дружење је увек било добро, али када фале резултати то није то. Дошли смо јуче до прве медаље. Начин на који је (Давор) Штефанек освојио медаљу, та вера у себе... Надам се да ће до краја Игара бити много бољи дани за српски спорт", казала је Петровић.

Центар репрезентације Србије Данијел Пејџ казала је да верује да ће њена екипа победити Шпанију.

"Играли смо и раније против њих. Оне су талентоване, паметне, изузетно атлетски спремене. Верујем да ћемо да одиграмо мало боље него у групи и да ћемо успети да извучемо победу", казала је Пејџ.

Она је казала да је за њу остварење сна борити се за медаљу на Олимпијским играма.

"Мени ово много значи, да имам могућност да се на Олимипијским играма борим за медаљу. То је мој крајни циљ, то је остварење сна. Поносна сам на овај тим, поносна што има хемију на терену. Она искра која нам је недостајала се укључила у правом тренутку", рекла је Пејџ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару