Ђорђевић: Без патриотских изјава, фокус на терен

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, уочи четвртфинала против Хрватске на Олимпијским играма, изјавио је да је тај меч од великог значаја за обе селекције и да нема места за велике патриотске изјаве.

"Мислим да више нема места неким великим патариотским изјавама. Ми смо фокусирани на нашу игру, на нашу огромну жељу да направимо добар резултат. Показали смо доста тога на овом турниру, а можемо и морамо још боље. То је једна утакмица, која је најважнија на сваком турниру. За то смо се спремали, бићемо ментално и физички спремни. Нема разлога да, осим великог респекта, имамо било какав страх", изјавио је Ђорђевић, а преноси сајт КСС.

О тензијама пред овај одлучујући дуел Ђорђевић каже да се не треба освртати на прошлост.

"Састали смо се пред Олимпијске игре на турниру у Кордоби, ми смо играли без Теодосића, а они без Хезоње. Не треба се уопште освртати на оно што је било у прошлости или на тензије. Није то на нивоу на којем је било пре 15 година. Ова утакмица много значи свима нама".

Према његовим речима Србија и Хрватска форсирају потпуно другачији стил игре.

"Ми играмо брзо, притискамо лопту, стално у пресингу, са много додавања. Они су изузетно окренути ка индивидуалним квалитетима, пре свега Богдановића и Шарића који играју изузетан турнир, а имају и велико такмичарско искуство, иако је Шарић још млад играч. Уз Симона имају базу нападачке игре. На нама је да одговоримо, пре свега физички, добрим дуелима, сигурни у нашу игру, у наше ствари које нам трећу годину заредом дају добре резултате", поручио је Ђорђевић.

Меч између Србије и Хрватске игра се у четвртак ујутру од 3.15 по средњоевропском времену, а победник ће се у полуфиналу састати са бољим из меча Аустралија - Литванија.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару