Штефанек: Циљ сам остварио, сада сам гладан злата

Репрезентативац Србије у рвању Давор Штефанек рекао је данас да је испунио свој циљ пласманом у финале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру и додао да жели да постане први рвач који ће објединити златну медаље са Светског првенства и Олимпијских игара.

"Остварио сам циљ пласманом у финале. Наравно, глад постаје већа када се уђе у финале, јер си онда гладан златне медаље. Надам се да ћу бити први рвач у историји ;који ће бити светски и олимпијски победник. Надам се још бољим вестима после финалне борбе", рекао је Штефанек новинарима после полуфиналне борбе.

Штефанек се данас пласирао у финале Олимпијских игара у категорији до 66 килограма грчко-римским стилом.

Он је у осмини финала победио Јапанца Томохира Иноуеа, потом је у четвртфиналу био бољи од Франка Штеблера, а у полуфиналу од Грузијца Шмагија Болквадзеа.

"Ниједног противника нисам мислио да ћу тако лако да победим као што сам учинио. Штеблер првак света од прошле године, заслужено ме победио у полуфиналу, али мислим да сам га ја овде заслужено победио. Јапанац је био изванредан, као и Грузијац, али је неискусан, научиће. На крају сам их све победио на исту 'фору'. Шест месеци сам само то вежбао, чувао за ово такмичење и ево довело ме до финала", казао је он.

Селектор рвачке репрезентације Србије Стојан Добрев казао је да је Штефанек максимално припемљен за Олимпијске игре.

"Све сте видели, Давор је одлично све одрадио. Јако сам срећан. Максимално смо подигли форму за ово такмичениње, а и психички смо га припремили. Давор је веровао у себе, у тим и оно што је радио претходних шест месеци. Шве што сам га тренирао применио је овде. У финалу мора да буде смирен и да буде максимално концентрисан. Златна медаља је нешто невероватно, сребро је у реду, али злато је историја", рекао је Добрев.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару