Читај ми!

Кошаркашице Србије у полуфиналу, сјајна игра против Аустралијанки

Кошаркашице Србије пласирале су се у полуфинале Олимпијских игара у Рију, пошто су у драматичном мечу победиле другог фаворита турнира Аустралију са 73:71! Ана Дабовић најефикаснија са 24 поена. Србија ће се за место у финалу борити против Шпаније.

Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала до сада непоражену селекцију Аустралије са 73:71 (20:20, 15:17, 16:15, 22:19).

Изабранице Марине Маљковић одиграле су сјајан меч, а најефикаснија је била Ана Дабовић са 24 поена.

Сјајно су је пратиле Јелена Миловановић са 17 и Соња Петровић са 13 поена, која је, упркос повреди рамена у финишу првог полувремена, издржала до краја на терену.

Србија ће у полуфиналу, у четвртак од 19 сати, играти против Шпаније, која је у неивесном мечу савладала екипу Турске са 64:62.

Ток меча: 

17.52 – Резултатска клацкалица у последњој деоници трајала је до самог краја, и стала на страну Србије – 73:71! Кембиџ је била готово незаустављива и непогрешива под нашим кошем, али су Миловановићева, Дабовићева и на крају Петровићева индивидуалним акцијама успеле да одрже Србију у игри и одведу је до велике победе и полуфинала. Кључно бацање погодила је најефикаснија Ана Дабовић, да би потом уследила добра одбрана нашег тима.

17.22 – После 30 минута, Србија заостаје само један поен – 52:51. На срећу, Соња Петровић је успела да настави меч, а пробудиле су се Пејџ и Миловановићева, па Аустралија без Кембиџ није успела да направи осетнију разлику. Драма пред последњи период...

16.45 – Полувреме, Аустралија има предност од 37:33. Ана Дабовић је са неколико кошева у серији (укупно 15) повукла српски тим у другом кварталу, али је утисак покварила повреда рамена Соње Петровић у финишу. На другој страни доминантној Кембиџ се придружила Џери, са три тројке. Наше девојке су агресивније (10:3 у украденим лоптама), али Аустралија има седам скокова више (25:18).

16.20 – Нерешено је после првих десет минута, Србија – Аустралија 20:20. Висока и корпулентна Кембиџ, као што је било и очекивано, задаје много проблема нашој одбрани и већ има 10 поена. Ипак, на другој страни врло је расположена Соња Петровић (8 поена), док су Пејџ и Станковићева за сада добре у шуту споља.

16.00 – Почео је меч. Србија у петорци: Дабовић Милица, Дабовић Ана, Петровић, Миловановић и Пејџ.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару