Гоцић: Меч са Шпанијом - прво финале на Играма

Капитен ватерполо репрезентације Србије Живко Гоцић рекао је да ће утакмица са Шпанијом бити прво финале за његову екипу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Имамо времена, већ смо данас кренули да се припремамо за Шпанце. Очекује нас оно најбитније - прво финале на турниру. Као што смо говорили и пре турнира, четвртфинални дан је најтежи дан, то је дан када треба да будемо прави. Надам се да ћемо у томе успети", рекао је Гоцић.

Ватепроло репрезентација Србије ће у четвртфиналу Олимпијских игара у Рију играти против Шпаније. Тај меч је на програму сутра од 21.30.

"Играмо са Шпанијом која је доста добро играла у групи. Брзи су, агресивни, као и увек, али мислим да уколико ми одиграмо као што знамо и умемо, иако то нисмо то радили у групи, можемо да се надамо повољном резултату", рекао је Гоцић.

Србија је такмичење у групи на олимпијском турниру завршила са две по победе и ремија и једним поразом.

"Имамо ритам, стварамо шансе, није да немамо игру, игра постоји, али не успевамо да будемо ефикасни у нападу и због тога улазимо у нервозу и онда, оно што је нама несвојствено, примамо лаке голове. Суштина је у томе да треба да се више концентришемо на одбрану, а напад ће доћи. Сутра може да буде преломни дан, мада видите какви су резултати било до сада у Рију, не само у ватерполу... Тако да, ово је мало финале. Надам се да имамо снаге да победимо", рекао је капитен Србије.

У наставку такмичења ватерполо утакмице ће се играти у базену на којем су била пливачка такмичења.

"Много су бољи услови на базену на којем је било пливање до јуче. Надам се да ће и то да нам иде на руку", навео је Гоцић.

Филип Филиповић је истакао да је најважније да је Србија у четврфиналу.

"Битно је да смо у четвртфиналу, то је оно што смо сви очекивали, пре свега ми сами, а онда вероватно и нација. Мислим да је небитно која је екипа са друге стране. У овом случају сиу то Шпанци, биће сигурно тешко, али мислим да ми знамо да се носимо са стресним утакмицама. Свих пет утакмица до сада је било јако стресно, тако да смо већ навикли како да кроз то пролазимо", рекао је Филиповић.

Он је навео да се нада да ће његова екипа много боље почети меч против Шпаније него што је то радила у претходним утакмицама.

"Надам се да ћемо на другачији начин да отворимо меч. Верујем у нас као екипу, имамо квалитет, треба само да га покажемо у води. Четвртфинале је, знамо да је најбитнија утакмица на такмичењу, тако се и спремамо, надам се само да ћемо спремно дочекати сам старт меча и да ћемо играти од првог минута", рекао је Филиповић.

Филиповић је навео да је Шпанија до сада доста показала на Играма у Рију.

"Сигурно је да ће нас очекивати агресивна одбрана и висок ритам, али на то смо навикли. Није то нека посебна Шпанија у односу на претходне утакмице које смо играли са њима", рекао је Филиповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару