Маљковић: Аустралија је фаворит, четвртфинале је успех

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је да је пласман у четвртфинале на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру велики успех за њен тим, као и да је Аустралија фаворит у предстојећем дуелу.

"Аустралија је друга на свету према свим мерилима. Огроман су фаворит, знају сви о каквој се екипи ради. Желим да подсетим да је ово историјски успех за Србију и успех пре свега ове генерације која се окупила пре неку годину и која ради сјајан посао. Имамо своју шансу као што смо имале и против Француске на Европском првенству", рекла је Маљковићева.

Србија је данас победила Сенегал 95:88 и тако групни део такмичења завршила са две победе и три пораза и освојиле четврто место у групи. Аустралија је прву фазу завршила са свих пет победа.

"Морамо да извучемо поуке из онога што су Турска и Јапан радиле у утакмицама са њима, а играле су на једну лопту са Аустралијом. Морамо бити реални и рећи да ово јесте велики успех за нас сада, успех који ће нам дати крила и адреналина да нападнемо Аусталију као што су наши мушкарци напали САД", рекла је Марина Маљковић о противнику у четвртфиналу.

Јелена Миловановић казала је да је победа над Сенегалом била тежа него што је екипа очекивала.

"Било је нешто теже него што смо очекивали. Као тим нисмо испратиле оно што је Марина тражила од нас. Победи се у зубе не гледа. Из овог меча морамо да извучемо поуке и да се припремимо за Аустралију. Оне су светска сила у кошарци. Имају играчице које играју женски НБА и у најбољим клубовима у Европи. Знамо да морамо да игамо 40 минута да бисмо њих победиле, али то је опет једна утакмица и никад се не зна шта може да се деси", рекла је Миловановићева.

Иако резултат против Аустралије нико не може да гарантује, борбу може.

"Даћемо све од себе то обећавам. Ако бисмо ту утакмицу прошле, могле бисмо да размишљамо и о медаљи. Али, за сада размишљамо само о првом кораку. Чека нас 40 минута у којима морамо да гинемо једна за другу и да се потрудимо да их победимо јер мислим да је могуће", рекла је Јелена Миловановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару