Нови преокрет и нова победа "делфина" за четвртфинале олимпијског турнира

Србија савладала Јапан са 12:8. Једна четвртина је била потребна "делфинима" да пронађу ритам, заиграју како умеју, а онда су потпуно доминирали у базену и лагано савладали Јапанце. Четвртфинале у уторак, Србија против Шпаније.

"Делфини" су, као и на сваком мечу у Рију, лоше кренули, имали много проблема у нападу, док су Јапанци храбро ушли у меч, решени да скупо продају кожу.

Имали су, што је мало ко очекивао, Јапанци предност и 5:2, али се на полувреме отишло нерешеним резултатом - 5:5.

У наставку, екипа Дејана Савића је заиграла како уме, у одбрани феноменално, а коначно је прорадио и напад.

Филиповић је постизао голове и са петерца и готово сваке позиције (шест голова из седам покушаја), док се код Јапанаца истакао Који Такеи са пет погодака.

Никић: Последњи позив да се скупимо

Ватерполисти Србије честитали су Јапану на игри у данашњем мечу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, а Слободан Никић је оценио да је ово "последњи позив" да се екипа окупи и одигра четвртфинале као да јој је то последња утакмица.

"Лоше смо почели, били смо мало у шоку. Овај турнир је најчуднији и најкомпликованији на коме сам икада играо, тако да треба да заборавимо групу што пре. Кроз свашта смо прошли...а Јапан је ново изненађење. Ово је последња шанса да се скупимо нас 13 и тренери и стручни штаб и одиграмо четвртфинале као да нам је последња утакмица у животу, јер питање је да ли ће ова генерација имати поново овакву шансу", рекао је Никић новинарима у Рију.

Србија је губила 2:5, али је на крају победила са 12:8 и тако изборила пласман у четвртфинале. Капитен Живко Гоцић казао је да је екипа поново подбацила.

"Оно што нас је красило од почетка турнира, лош почетак, много примнљених голова, било је на менију и вечерас. Можда нас је и промена амбијента заледила, али морам да честитам Јапану од свег срца. Они момци имају 160 центиметара и 60 кила и не додирују те, а у одбрани лако симулирају, па иду у контре. Стварно није лако, али ми смо успели", рекао је Гоцић.

Гојко Пијетловић такође је био импресиониран Јапанцима.

"Они играју неки ватерполо који ја никад у животу нисам видео, али свака им част за то! Играју у складу са својим физичким способностима и нашли су игру која им одговара. Показали су да могу да играју у егалу са свима: са Аустралијом, Грчком, Мађарском, нама. Ово је доказ да се ватерполо игра у целом свету и да више није лако ни Јапан добити. Најбитније је да смо победили и сада се окрећемо четвртфиналу", рекао је Пијетловић.

Новинари су са српским ватерполистима разговарали и о резултатима из друге групе, у којој је актуелни шампион Хрватска изгубила од аутсајдера Француске, али "делфини" нису желели да коментаришу то.

"Сви су тамо одиграли чудно. Стварно ми није јасно. Жао ми је што је тако, јер ту нема ни 'с' од спорта, али нећу да трошим речи на то. Нека се тиме баве они који су то радили, ми се тиме не бавимо", рекао је Гоцић.

Слично је размишљао и Пијетловић.

"Ми са сваком екипом играмо исто. Не интересује нас шта се тамо дешавало. Знаћемо име противника и за то ћемо се спремати", рекао је Пијетловић.

Србија се пласирала учетвртфинале, које се игра у уторак. Противник ће бити Шпанија.  

Овако је протекао меч:

1.27 - Крај.

1.25 - ГОЛ! Милош Ћук постиже погодак.

1.23 - ГОЛ! За Јапан поново погађа Такеи са петерца.

1.22 - ГОЛ! И још једном - Филип Филиповић.

1.20 - ГОЛ! Филиповић још једном!

1.12 - ГОЛ! Такеи је постигао гол са петерца.

1.12 - ГОЛ! Митровић је сместио лопту у мрежу, Србија води 9:6.

1.11 - ГОЛ! Одличан шут Душка Пијетловића и прелеп гол

1.10 - ГОЛ! Кадоно смањује резултат.

1.09 - ГОЛ! Нови погодак Филиповића.

1.07 - ГОЛ! Филиповић је погодио за предност Србије, прву на мечу.

1.00 - Полувреме.

12.58 - ГОЛ! Мандић је изједначио на 5:5.

12.56 - ГОЛ! Пијетловић смањује на 4:5.

12.55 - ГОЛ! Коначно гол у другој четвртини, Филиповић је искористио петерац.

12.41 - ГОЛ! Контранапад Јапана, Такеи сам пред Митровићем и погађа мрежу.

12.40 - ГОЛ! Слободан Никић смањује на 2:4.

12.39 - ГОЛ! Нови гол Јапанаца, поново лош почетак "делфина". Савић је затражио тајм-аут.

12.38 - ГОЛ! Јапан води са 3:1.

12.37 - ГОЛ! Такеи постиже гол

12.36 - ГОЛ! Филиповић је сигуран из петерца.

12.35 - ГОЛ! Кеиго Окава је стрелац за Јапан.

12.30 - Почео је меч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару