Ивана жели финале и борбу за медаље

Српска скакачица у даљ Ивана Шпановић рекла је данас пред полазак у Рио де Жанеиро да је све припреме подредила Олимпијским играма, као и да очекује да ће ући у финале и борити се за медаљу.

Шпановићева је светска вицешампионка и европска првакиња, а новинарима на београдском аеродрому кратко је описала своја досадашања искуства са Олимпијским играма и резултатима које је постизала.

"Моја сениорска каријера почела је с Пекингом. Тада сам постала светска јуниорска првакиња и одлазак у Пекинг била награда. Тамо сам била пуки посматрач, импресионирана свим стварима које представљају Олимпијске игре. Нико од мене није очекивао резултат. Онда је уследио Лондон, који је био моја прекретница као спортисте, место на коме је требало да одлучим да ли ћу наставити каријери", рекла је Шпановићева.

Она је у Лондону била 11.

"Многи су рекли да је то скроман резултат, а ја сам урадила онолико колико сам вредела. У том тренутку сам само схватила да имам још много тога да покажем и да не треба да се предам. Сада смо дошли до тога да сам ја једна од фаворита за најсјајније одличје. Не плаши ме то. Нико не може да направи притисак који је већи од онога што ја очекујем. Све медаље показују да смо ми у правом тренутку постали најбољи што можемо да будемо. Олимпијске игре су једино такмичење са кога ми недостаје медаља и учинићу све да се домогнем постоља", рекла је Ивана Шпановић.

Српска атлетичарка казала је да су резултати остварени ове сезоне мање важни од онога што је очекује у Рију.

"Друго место на Светском првенству и прво на европском јесу нешто што показује да смо на путу за Рио, али смо без емоција доживели и прошли то. Све што имамо, поседујемо и желимо уткали смо у припреме за ово такмичење", рекла је Шпановићева.

Навијачи и медији праве прогнозе према оствареним резултатима, али је српска атлетичарка казала да то није најбољи начин.

"Ако тако гледамо, ја имам тренутно четврти резултат, али се не ослањам на резултате постављене у својој земљи, у идеалним условима. Оно што мене ставља испред већине девојака је што сам на великим такмичењима последњих година константно међу најбољима. Видим себе у финалу без икаквог проблема. Очекујем да се такмичим са Бритни Рис, која је олимпијска победница и шестострука светска првакиња", рекла је Шпановићева.

"Биће девојака које ће скакати преко седам метара, али оно за шта се ја спремам је преко седам метара. Надам се да ће бити добри услови и да ћемо имати бар благи ветар у леђа", додала је Ивана Шпановић.

Тренер Горан Обрадовић сликовито је описао припреме и очекивања из Рија.

"Колико год сам ја учинио да од Иване направим бољу спортисткињу, толико је она учинила да од мене направи бољег тренера. ово би требало да је докторска дисертација", рекао је Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару