Читај ми!

Терзић: Овако треба да наставимо; Одбојкашице пресрећне

Селектор репрезентације Србије Зоран Терзић рекао је да је презадовољан односом одбојкашица у победи над Кином и да је његова екипа показала да може да победи свакога када игра најбоље што може. Српске одбојкашице сложне су у оцени да су у утакмици против Кине одиграле најбољу утакмицу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Када играмо најбоље што можемо, заиста можемо да победимо свакога. Надам се континуитету, да наставимо да играмо на овај начин. Девојке су максимално спремне за Олимпијске игре, то су показале и надам се да ће тако бити и даље", рекао је Терзић новинарима у Рио де Жанеиру.

Терзић је више пута истакао да је презадовољан односом екипе.

"Није спорно, можемо да изгубимо од боље екипе, али да играмо као против Кине, са огромним мотивом и жељом и пре свега опуштено да нема страха од противника и страха од сопствених грешака. Када играмо тако онда је врло тешко играти против нас јер имамо добру екипу", казао је Терзић.

Селектор је навео да га посебно радује трећи сет, у коме је Кина преокренула, али је његова екипа "остала мирна" и преломила у своју корист.

"Имамо обичај, не само за одбојку већ и за друге спортове, да када побеђујемо коментаришемо како добро играмо, а када почнемо да губимо онда играмо слабо. То није увек случај. Играли смо против вицешампиона света и победника Светског купа. Екипа Кине је резултатски испред нас, фантастична је и пред Олимпијске игре је била један од главних претендената за медаљу", рекао је Терзић.

Србија ће у последњем колу у групи играти против актуелног вицешампиона Европе Холандије.

"Видећемо каква је ситуација везано за табелу и шта је то што нам треба у тој утакмици. Холандија има веома добре играче из најјачих европских клубова. То је веома добра екипа која игра добро. Имамо своје адуте, они своје и видећемо ко ће их боље искористити", казао је Терзић.

Одбојкашице Србије пресрећне због убедљиве победе против Кине

"Одлична утакмица. Биле смо расположене, изгледа да нам одговарају ови јутарњи термини. После пораза од САД схватиле смо да игру морамо да подигнемо на виши ниво. Играле смо се данас, баш смо уживале на терену", рекла је Јована Стевановић новинарима после меча.

"Драго ми је што сваког ривала сматрамо максимално озбиљно. Такође, драго ми је што смо Кину, одбојкашку силу, овако убедљиво победили. Играле смо максимално концентрисано од почетка до краја. Издржали смо од почетка до краја, како играчки, тако и ментално", рекла је Стевановићева.

Капитен репрезентације Маја Огњеновић рекла је да се не сећа када је Србија убедљивије победила Кину.

"Не сећам се када смо победили Кину 3:0 и то баш на овакав, убедљив начин. Држале смо ниво цео меч. Свака играчица је урадила оно што је тражено од ње. Изузетно сам срећна због победе против једне од најбољих екипа и једног од главних конкурената за медаљу. Много нам оваква победа значи за самопоуздање", рекла је Огњеновићева.
Она је додала да нема времена за прославу победе и да екипа мора да се окрене наредној утакмици против Холандије.

"Као што сам после пораза од САД рекла да немамо времена да тугујемо, тако сада немамо времена да славимо. Искрено, нисам очекивала да ћемо после онаквог пораза од САД, који није био убедљив, већ је дошао из недостатка храбрости и јефтиних грешака, успети тако брзо да пребродимо и победимо Кину овако убедљиво. Баш сам срећна. Сада је само потребно да одржимо континуитет и висок ниво игре. Треба да будемо свесни да смо одиграли једну добру утакмицу главну окренути ка Холандији", рекла је први техничар репрезентације.

Примачица Тијана Малешевић казала је да је екипа против Кине показала колико добро може да игра.

"За мене је ово све врло емотивно, како утакмица против Кине, тако и ове Игре. Доста очекујемо. Ово је прва утакмица на којој смо показали шта све можемо, како знамо да играмо и ко смо ми. Драго ми је што смо баш против Кине одиграли овакав меч, јер смо претходна два меча од њих изгубиле", рекла је Малешевићева.

Србију је до победе против Кине предводила Тијана Бошковић с 23 поена.

"Нисам само ја заслужна за победу. Све играчице су играле јако добро. Ово је убедљиво наша најбоља утакмица на Играма у Рију. Надам се да ћемо да наставимо у истом ритму. Честитам екипи на победи и убедљивој игри", рекла је Бошковићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару