Читај ми!

Огњеновић: Кинескиње су моћне, али нису непобедиве

Капитен женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић рекла је да је Кина моћна екипа, али да верује да она и њене саиграчице могу до победе у предстојећем мечу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

"Кинескиње су добра и моћна екипа, играју одбојку која ниједној европској екипи не одговара, али сигурно нису непобедиве. Играли смо доста пута са њима, и побеђивали и губили... Опет кажем, Олимпијске игре су турнир на који ниједна екипа није дошла случајно, а поготово не оне које су једне од главних конкурената за медаљу. Сигурна сам да можемо да им парирамо", рекла је Огњеновић новинарима у Рио де Жанеиру.

Одбојкашице Србије су такмичење на Играма у Рију почеле с две победе, против Италије и Порторика, али су јуче доживеле први пораз, од селекције САД. Тај дуел играо се у 15.00 по локалном времену, али Огњеновић истиче да то није много утицало на игру српских одбојкашица.

"Није много утицао и не би смео да утиче, пре свега што смо знали да је САД добра екипа. Можда остаје жал јер смо у неким тренуцима губили лаке поене и што нам је у завршници фалило мало више храбрости. Систем тамкичења је такав да се игра сваки други дан и нема времена да се жали и да се тугује, јер нас очекују две јако тешке али и битне утакмице против Кине и Холандије", рекла је она.

Одбојкашица Србије Стефана Вељковић рекла је да је пораз од САД добра опомена.

"Пораз је добра опомена, да се мало и психички и физички пробудимо, поготово што следеће две утакмице играмо рано ујутру. Није било ни мало лако против Америке, не кажем да нисмо имале добру игру, али оне су боље функционисале у неким елементима. Биће тешко и у последње две утакмице, али верујем да ћемо добро одиграти", рекла је Вељковић.

Дуел Србије и Кине на програму је у петак од 14.30 по средњоевропском, а од 9.30 по локалном времену.

"Добро се познајемо, играле смо доста пута са њима, играју доста брзо, али надам се да ћемо успети да их савладамо... Можда и боље што нам је тешка група, да се не опуштамо превише, да је лакша можда би било другачије", рекла је Вељковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
16° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару