Читај ми!

Калинић: Све подсећа на СП у Шпанији

Кошаркашки репрезентативац Србије Никола Калинић рекао је да га ситуација на Олимпијским играма подсећа на Светско првенство у Шпанији пре две године и да је свеједно ко ће његовој екипи бити противнику четвртфиналу.

"Следи нам утакмица против Америке, имамо искуство играња са њима и бићемо спремни. А, потом против Кине, која је можда и најважнија у досадашњем делу Олимпијских игара и морамо да победимо", рекао је Калинић новинарима у Рио де Жанеиру.

Србија је до сада забележила победу и два пораза и за пролаз у четвртфинале биће јој потребна победа у преостале две утакмице Групе А.

Калинић је навео да је његова репрезентација квалитетнија од Венецуеле и Кине, али да то није довољно, већ да мора да тежи вишим циљевима.

"Уз сво поштовање за те земље, али мислим да смо на вишем нивоу од њих и да треба да тежимо ка много вишем нивоу и бољем пласману. Тако се погодило после два пораза, али добро, били смо и пре две године четврти па се добро завршило", казао је Калинић.

Према његовим речима, свеједно је ко ће бити противник Србији у четвртфиналу Олимпијских игара.

"Свеједно је с ким ћемо играти. Учествује само 12 екипа, свака је изванредна и кога год да добијемо биће тешко. Али, зато смо и дошли, ово је изазов вредан нас", рекао је Калинић.

Никола Јокић је рекао да српски кошаркаши морају да "скупо продају кожу" против Американаца.

"Морамо скупо да продамо кожу, да прикажемо своју игру. Видећемо колико је то могуће јер је Америка најбоља репрезентација на турниру", рекао је Јокић. Он је истакао да је екипа већ заборавила пораз од Француске.

"Идемо даље, већ смо заборавили пораз од Француске" додао је он. Према његовим речима, најјачи утисак на турниру оставиле су Аустралија и САД и Србија ће против САД имати прилику да игра опуштено и покаже шта зна.

"Утакмица ће бити без неке важности, али ћемо играти максимално", рекао је Јокић, кошаркаш НБА лигаша Денвера.

Јокић је нагласио да репрезентација Србије мора да почне да игра костантно, свих 40 минута, пошто је већ две утакмице изгубила у завршници.

Србија ће у ноћи између петка и суботе, у поноћ по средњоевропском времену играти против САД, док ће се у последњем колу Групе А састати са Кином, у уторак у 3.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
15° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару