Читај ми!

Савић: Стање шока...

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да је пораз од Бразила "страшан", али да његова екипа и даље има добре шансе да се пласира у четвртфинале Олимпијских игара. Гоцић: Држаћемо се заједно како год да буде.

 

"Ово је сигурно стање шока из ког треба што пре да изађемо. Није толико страшно, још можемо да се чупамо у групи, али сам сигуран да неке ствари морамо да поправимо. У суштини, јесте страшно, али ништа није готово", рекао је Савић новинарима после утакмице.

Савић је навео да је утакмица против Бразила била онаква како је то било и очекивано.

"Једноставно, ако резултатски гледамо ову утакмицу, она је дефинитивно изгубљена у нападу, иако смо имали катастрофалне индивидуалне грешке после којих смо примали голове", казао је Савић.

Капитен српских ватерполиста Живко Гоцић рекао је да нико није очекивао пораз од Бразила, али и то да његова репрезентација освоји само два бода у прве три утакмице Олимпијских игара.

"Нико ово није очекивао, ситуација је тешка, али није безизлазна. Не могу ништа паметно да кажем, осим да се концентришемо на последње две утакмице, победимо и пласирамо се у четвртфинале, а онда тамо да видимо шта и како. Све је то јако далеко", рекао је Гоцић новинарима после утакмице у Рио де Жаниеру.

Гоцић је казао да репрезентативци Србије праве себи несвојствене грешке.

"Не знам у чему је проблем. Вероватно је и у психи. Правимо грешке које нам нису својствене. Има много несигурности, хоћемо да што пре реализујемо неке ситуације. Треба да будемо мирнији", казао је Гоцић.

Он је истакао да је атмосфера у екипи непромењена и да ће увек бити добра, без обзира на све.

"Све је океј, ми се држимо, нема никаквих проблема и држаћемо се увек, како год да буде. Проблем је у резултатима, у томе што не играмо добро, једноставно. Надам се да ћемо пребродити ово", навео је капитен.

Говорећи о дуелу са Бразилом, Гоцић је рекао да је Србија срљала у жељи да што пре преломи утакмицу, што је противник искористио. Посебно је истакао голмана Бразила Слободана Сора, некадашњег саиграча из репрезентације Србије, који је одлично бранио.

"Играо је са нама толике године... У одлучујућим тренуцима смо имали неколико отворених шутева које је он зауставио и то нас је пореметило. И поред тога је требало боље да реагујемо", казао је Гоцић.

Према његовим речима, наредни ривал Аустралија је веома неугодан.
"Биће тешко, Аустралија је за нас јако неугодан ривал. Шта је, ту је. Ушли смо нежељено у овакву ситуацију, али знам да ова екипа има снаге да се издигне, надам се да хоће", рекао је Гоцић.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару