Читај ми!

Ватерполисти Србије поражени од Бразила

Ватерполисти Србије изгубили су од Бразила са 6:5 у трећем колу Групе А на олимпијском турниру. Наредни ривал наше селекције је Аустралија. Меч је на програму за два дана.

После две тешке утамице и два ремија против Мађарске и Грчке очекивала се победа, али уследио је пораз наших ватерполиста. Јунак утакмице свакао је голман Бразилаца Слободан Соро, који је био непремостива препрека за наше играче. Србија после три кола има два нерешена резултата пораз и са само два бода заузима пето место на табели Групе А, иза Бразила, Грчке, Аустралије и Мађарске, а испред Јапана.

Стрелци за Србију били су Слободан Никић, Филип Филиповић, Душан Мандић, Сава Ранђеловић и Стефан Митровић. Два гола за Бразил дао је Јосип Врлић, а по један Фелипе Пероне, Густаво Гимараес, Бернардо Гомес и Адријан Башес.

Србија је добро почела, за разлику од претходне две утакмице, и после прве деонице водила 2:0. Ипак, Бразил је тада направио серију 5:1 и у последњу четвртину ушао са два гола предности.

Екипа селектора Дејана Савића се није предавала, иако је против себе имала расположеног некадашњег члана Слободана Сора, који сада брани за Бразил. Србија је изједначила и имала напад за вођство, али га није искористила.

Бразил је пред крај имао напад, који није добро организован, али је ипак добио петерац, који је Гимараес искористио и донео домаћину трећу победу на Олимпијским играма. 

Српски ватерполисти ће у следећем колу играти против Аустралије, у суботу од 3.10 по средњоевропском времену.

Ток меча:

01.35 - Крај меча. Србија - Бразил 5:6. Слободан Соро је јунак Бразила са 15 одбрана. Одвајање Пјетловића на десној стативи али погађа оквир гола. Контра Бразилаца, али Митровић спашава свој гол. Наставља се лоша реализација наше екипе, и сјајне одбране Слободана Сора. Још једном Митровић успева браурозном интервенцијом да сачува свој гол. Наши се дижу, преко Митровића и Никића долазе до изједначења, 5.5. Још једном Митровић је био сјајан на голу, у. У контранападу Алексићев шут Соро прослеђује у корнер. Петерац Бразилци претварају у ново вођство. У наредном нападу наши су промашили. Бразилци успевају да сачувају предност и заслужено славе.

01.32 - ГОЛ! Бразил из петерца долази до вођства, 6:5. Стрелац је Гимараеш.

01.26 - ГОООЛ! Србија долази до изједначења, 5:5. Стрелац је Слободан Никић.

01.24 - ГОООЛ! Србија смањује на 5:4. Стрелац је Стефан Митровић.

01.19 - Крај треће четвртине. Србија - Бразил 3:5. Соро бриљира на голу домаћина, и он је главни „кривац" за лошу реализацију наше екипе. Стопостотне шансе пропустили су Гоцић и Пјетловић. С друге стране и наш голман Митровић је на висини задатка. Међутим, Бразилци користе своју шансу и долазе до вођства. Своје шансе пропуштају Филиповић и Прлаиновић, а потом у контри и Мандић није успео да савлада голмана Бразила. Уследила је казна Бразилци преко Врлића постижу још један погодак и повећавају предност.

01.18 - ГОЛ! Бразил води са 5:3. Стрелац је Врлић.

01.11 - ГОЛ! Бразил води са 4:3. Стрелац је Гомез.

01.01 - Полувреме. Србија - Бразил 3:3. Домаћин је подесио нишанске справе у другом периоду. Наши ватерполисти нису имали одговор на нешто снажнију одбрану домаћина. Бразилци добијају други период са 3:1.   

01.00 - ГОЛ! Бразилци стижу до изједначења. Стрелац је Бакиш.

00.57 - ГОЛ! Бразил смањује на 3:2, стрелац је Пероне.

00.55 - ГОООЛ! Србија води са 3:1. Стрелац је Душан Мандић.

00.54 - ГОЛ! Бразил смањује на 2:1. Стрелац је Врлић.

00.46 - Крај прве четвртине, Србија - Бразил 2:0. Снажном одбраном наши ватерполисти неутралисали нападе Бразилаца. Неколико промашених отворених шутева наше селекције резултирало је слабијом реализацијом у нападу. Ипак преко Филиповића и Ранђеловића реализована су два играча више за предност наше селекције.  

00.43 - ГООЛ! Србија води са 2:0, стрелац је Сава Ранђеловић.

00.35 - ГООЛ! Србија води са 1:0, стрелац је Филип Филиповић.

00.33 - Почео је меч ...

00.31 - Играчи су у базену, након краћег загревања почиње сусрет. 

00.20 - Играчи су изашли на пливаиште. После представљања екипа и интонирања химни очекујемо почетак меча.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару