Драма у Рију, Србија поражена од Француске

Србија - Француска 75:76. Поенима Тонија Паркера, Француска преокренула резултат и дошла до победе у драматичној завршници кошаркашког турнира у Рију. У последњем нападу за Србију, Богдановић изгубио лопту. Радуљица 16 поена.

Одлука о исходу утакице између Србије и Француске на олимпијском трурниру у Рију свела се на једну лопту. Тони Паркер био је успешнији од Богдана Богдановића, па је екипа Венсана Колеа нанела други пораз репрезентацији Србије.

Екипа Саше Ђорђевића на почетку меча није успевала да ухвати ритам, па су Французи без великих проблема дошла до двоцифрене предности, уз сјајан процена т шута и серију тројке Николаса Батума.

Ђорђевић је брзо одустао од нетипичне петорке која је почела меч, а Србија је уласком Радуљице и Теодосића заиграла знатно агилније, па се предност Француза полако топила како је меч одмицао.

На два минута до краја и пет поена предности за Србију, Венсан Коле је тражио тајм-аут, што се показало сјајним за Француску, која је услепа да неутралише предност Србије и, на крају, поенима Тонија Паркера са полудистанце дође до победе.

Најефикаснији у екипи Србије био је Мирослав Радуљица са 16 поена. Богдановић и Теодосић су убацили по десет поена. 

За Француску, Нандо Де Коло је убацио 22 поена, Жо Ловерњ је постигао десет, а Борис Диао 11 поена.  

Овако је текао меч. 

21.00 - Четири поена Де Колоа и предност Србије се истопила на свега један поен. Ђорђевић тражи тајм-аут. Србија - Француска 75:74.  

20.56 - Венсан Коле тражи тајм-аут на два минута краја и на пет поена заостатка. Пред минут одмора, обе екипе слабо реализовале серију напада.  

20.50 - Гобер не може да чува Радуљицу. Поново кош и фаул српског центра за 73:67. Радуљица скупио 16 пооена.  

20.45 - Тројка Ертела и закуцавање Жоа Ловерња и Француска је поново на минус један. Радуљица хвата лопту у нападу и постиже кош уз фаул.  

20.40 - Нандо Де Коло погађа тројку из корнера и смањује предност Србије на 63:60. Ђорђевић тражи тајм-аут.  

20.36 - Марко Симоновић сјајно отвара последњу деоницу. Тројка из корнера за шест поена разлике за Србију. 

20.32 - Србија води 60:57.  Добра завршница српских кошаркаша у трећој деоници. Неколико добрих одбрана и сјајна контрола напада Милоша Теодосића прекинули доминацију Француза. 

20.37 - Три одлична напада Србије, са тројкама Марковића и Недовића и екипа Саше Ђорђевића је на минус два. Паркер излази, ушао је Желабал. 

20.23 - Шест поена разлике за Француску после пет минута игре у трећој четвртини. Низ промашаја на обе стране. Марковић игра добру одбрану на Тонију Паркеру.  У игру се враћа Јокић, који је у првом полувремену направио четири личне грешке. 

20.13 - Почело је друго полувреме. Напад за Французе, Батумм промашује.  

19.58 - Спор почетак и сасвим солидна завршница екипе Саше Ђорђевића у првом полувремену. Свега четири поена заостатка против шутерски јако расположених Француза. Богдановић и Батум по девет поена. Ова два играча су постигла по три тројке. Србија - Француска 36:40.

19.42 - Измена Владимир Штимац уместо Радуљице одмах дала резултат. Две добре одбране Штимца, скок у нападу и кош. Србија је успела да спусти разлику на минус девет. Још једна добра одбрана српских кошаркаша и тројка Јовића. Коле тражи тајм-аут. 

19.34 - Девет поена предности за Французе после десет минута игре.  Екипа Венсана Колеа прву деоницу добила уз сјајан проценат шута, 71 одсто. Србија на 53 одсто. 

19.28 - Венсан Коле тражи тајм-аут после серије Србије од 11:2. Предност Француза је седам поена. Уласком Радуљице Србија игра много ангажованије. 

19.26 - Серија од пет узастопних поена Србије, тројка Теодосића и закуцавање Радуљице. Француска и даље без промашаја.  

19.21 - Две тројке Батума и четири поена Нанда де Колоа после неколико слабих напада српских кошаркаша и Француска "бежи" на 11 поена разлике.  Саша Ђорђевић тражи тајм-аут. Французи, после три и по минута игре, без промашаја.

19.15 - Утакмица је почела. Петорка Србије: Недовић, Јокић, Јовић, Бишевац и Калинић. Француска стартна петрока: Паркер, Даиу, Батум, Де Коло и Гобер. Први напад за Французе, кош и фаул, Борис Диау има три поена. Калинић узвраћа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару