Среда, дан пораза у Рију

Ватерполисти изгубили од Бразила. Кошаркаши у драматичној завршници, поражени од Француза. Одбојкашице и кошаркашице изгубиле од Американки. Одложена веслачка такмичења због лоших временских услова. Гргић и Микец без финала. Џудиста Кукољ елиминисан у осмини финала.

01.35 - Србија - Бразил 5:6. После два ремија, уследио и пораз српских ватерполиста. Бразилци меч решили из петерца.  

22.08 - Србија - САД 110:84. Трећи узастопни пораз кошаркашица. Американке, напросто, прејаке.

21.45 - Одбојкашице Србије изгубиле су од Америрике са 3:1 по сетовима 25:17, 21:25, 25:18, 25:19 у трећем колу Групе Б. Ово је први пораз нашиш одбојкашица на олимпијском турниру. У наредном колу наше одбојкашице играју против Кине. 

21.05 - Србија - Француска 75:76. Поенима Тонија Паркера, Француска преокренула резултат и дошла до победе у драматичној завршници кошаркашког турнира у Рију. У последњем нападу за Србију, Богдановић изгубио лопту. Радуљица 16 поена. 

18.52 - Вече српских екипних спортова на Олимпијским играма у Рију отварају кошаркаши, који играју против Француске.  

16.54 - Прејак је Бакер за нашег Кукоља, који завршава такмичење у осмини финала Олимпијских игара.

16.50 - Александар Кукољ поново је на татамију. Његов противник у борби за четвртфинале је Јапанац Машу Бакер.

15.42 - Српски џудиста Александар Кукољ пласирао се у наредно коло савладавши ипоном Словенца Михаила Жганка. 

15.33 - Српски репрезентативци у стрељаштву Димитрије Гргић и Дамир Микец нису успели да се пласирају у финале Олимпијских игара у дисциплини малокалибарски пиштољ на 50 метара. Гргић је у квалификацијама заузео 16. позицију резултатом од 558 кругова, док је Микец био 18. са 551 кругом.

14.49 - После четврте серије, Гргић је на 13. месту, док је Микец 26.

14.05 - Дамир Микец и Димитрије Гргић почели такмичење у квалификацијама у дисциплини  МЛ пиштољ 50 метара.

13.56 - Преподневни програм веслачких такмичења на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру је одложен због јаког ветра и кише.

Организатори су саопштили да ће накнадно одлучити да ли ће веслачка такмичења бити одржана после подне. Између осталог, данас су на програму прва финала у веслању на Олимпијским играма, женски скул четверац и мушки скул четверац.

Због лоших временских услова и у недељу, другог дана такмичења, веслачке трке су биле одложене.

Такмичење почиње џудиста Александар Кукољ, који се нада да ће баш он бити тај који ће Србији донети прву медаљу у Рију. Кукољ ће се у шеснаестини финала џудо турнира у категорији до 90 килограма састати са Словенцем Михаелом Жганком, а у случају тријумфа очекује га борба с бољим из дуела између првог носиоца, Јапанца Машу Бакера, и Немца Марка Одентала.

У 14.00, у финалу дисциплине малокалибарски пиштољ 50 метара, такмиче се Дамир Микец и Димитрије Гргић.

Кошаркаши играју изузетно важан меч (19.15) са селекцијом Француске, који осим стриктно такмичарског значаја (обе екипе су на скору победа и пораз у Групи А, обе екипе претендују на освајање медаље) са собом носи и прилику да изабраници Александра Ђорђевића покажу да је непријатан пораз од Аустралије био само слаб дан.

Среда је дан и за дупли окршај спортиста Србије и Сједињених Држава. Одбојкашице, које имају оптималан учинак у прва два кола, играју од 20.00, док ће пола часа касније на паркет и кошаркашице.

Од 23.30 у базену ће бити ватерполисти Србије и Бразила. Екипа Дејана Савића, далеко најизраженији фаворит турнира, против домаћина ће покушати да се избори за први тријумф на такмичењу, након два ремија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару