Читај ми!

Ђоковић: Можда и најтежи пораз у мојој каријери

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић честитао је аргентинском тенисеру Хуану Мартину дел Потру, од којег је изгубио на почетку олимпијског турнира, на изванредном наступу и победи, додавши истовремено да је за њега то можда и најтежи пораз у каријери.

"Све честитке Делпу. Сјајан момак, још бољи тенисер. Имао је много потешšкоћа са повредама годинама, сигурно је недостајао тенису, јер видели сте šда моžже да одигра, поготову са те форхенд стране. Играо је боље у пресудним моментима. Све што ми преостаје је да му скинем капу и честитам на изванредном наступу. Наравно да је ово јако теžжак пораз, ако не и најтежи у мојој каријери", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић се извинио свима који су веровали у њега што их је изневерио.

"То је спорт, идемо даље. Нећу да звучим као да кукам. Цео живот, све што сам постигао у каријери су ми подарили бог и живот и ја сам изузетно захвалан на томе. То је нешто невероватно што сам доживео до сада у каријери. Ове игре су биле тако жељно ишчекиване, нисам могао да пружим свој максимум и прикажем свој тенис. Не тражим изговор, али ето. Тужно је на овај начин завршити", заључио је Ђоковић, наводи се у саопштењу Олимпијског комитета Србије.

Ђоковић је изгубио од Дел Потра резултатом 7:6, 7:6. Такмичење наставља у дублу.

Аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро направио је велико изненађење тријумфом над најбољим тенисером света и изјавио да није очекивао да ће елиминисати Новака Ђоковића на старту олимпијског турнира у Рију.

"Сјајна ноћ за мене... Нисам очекивао да ћу савладати Новака, посебно због дуге паузе. Ипак, одиграо сам фантастичан меч, служили су ме форхенд и сервис", рекао је Дел Потро после меча, који је био на ивици суза радосница.

Дел Потро истиче да ће му много значити тај тријумф после двогодишње паузе због повреде, али и истакао речи охрабрења Ђоковића.

"Новак је мој велики пријатељ, он је шампион и ван терена и на терену. Рекао ми је дирљиве речи после дуела и то ми много значи", закључио је Дел Потро. 

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару