Читај ми!

На терену Ђоковић, Јанковић се повукла, Стјепановић у полуфиналу

Другог дана Олимпијских игара у Рију српски спортисти биће мање присутни на борилиштима него првог, али су пред нама дан и ноћ препуни узбуђења. Отказано данашње такмичење у веслању. Величковић седма у финалу ваздушним пиштољем. Стјепановић у полуфиналу трке на 200 метара, за финале плива у 3.08. Јелена Јанковић се повукла са Игара због повреде.

01.27 - Почео је меч између Ђоковића и Дел Потра.

22.05 - Због повлачења Јелене Јанковић тениски меч између Новака Ђоковића и Дел Потра требао би да почне раније, око 01.00 час. Њихов меч је четврти на централном терену.

21.01 - Женска кошаркашка репрезентација Србије, у првом мечу Б групе на Олимпијском турниру, поражена је у мечу са Шпанијом са 65:59 (19:18, 12:13, 15:13, 19:15).

20.57 - Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на Олимпијском турниру у Рију, пошто је вечерас у првом колу изгубио од Британца Ендија Марија 6:3, 6:2.

Меч је трајао 83 минута, а Мари сада у међусобном скору води 8:0.

20.50 - Српска тенисерка Јелена Јанковић повлачи се са Олимпијких игара због повреде, саопштио је Олимпијски комитет Србије.

Јанковићева је добила руптуру великог грудног мишића и неће моћи да игра. Она је у суботу поражена у дублу са Александром Крунић у првом колу дубла.

Србија је тако остала без женских представника у Рију, пошто су Ана Ивановић и Александра Крунић елиминисане у првом колу у синглу.

20.15 -Српска пливачица Катарина Симоновић није успела да се пласира у полуфинале трке на 400 метара слободно.

Репрезентативка Србије препливала је деоницу за четири минута и 15,57 секунди, са којим је била трећа у својој групи и 24. укупно.

19.25 - Очекује се и почетак меча између Виктора Троицког и Ендија Марија.

19.15 - Кошаркашице Србије дебитују против једне од најбољих селекција на турниру, Шпаније.

18.40 - Српски пливач Велимир Стјепановић пласирао се у полуфинале трке на 200 метара слободним стилом на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Стјепановић је квалификације завршио за минут и 46,64 секунде. Он је био четврти у својој квалификационој групи, а укупно десети од 48 такмичара.

Полуфиналне трке одржаће се у понедељак од 3.08 по средњоевропском времену.

18.00 - Велимир Стјепановић ускоро плива у квалификацијама на 200 метара слободним стилом.

16.44 - Почетак данашњег програма на тениском такмичењу на Олимпијским играма делимично је одложен због јаког ветра у Рио де Жаниеру.

Мечеви на централном терену одржаће се по распореду, док је на осталим померен почетак.

Сви српски тенисери ће данас наступити на централном терену и одлагање неће утицати на њих. Меч Виктора Троицког против Ендија Мареја трећи је по распореду, а после њих ће играти Јелена Јанковић и Габриње Мугуруса.

Дуел најбољег светског тенисера Новака Ђоковића против Хуана Мартина Дел Потра из Аргентине је пети по распореду на централном терену.

16.13 - Репрезентативка Србије у стрељаштву Бобана Величковић заузела је седмо место у финалу дисциплине ваздушни пиштољ на 10 метара. Златну медаљу освојила је Кинескиња Менгшуе Жанг.

15.50 - Комплетан веслачки програм другог дана на Олимпијским играма у Рију отказан је због јаког ветра.

Српски веслачи требало је данас да наступе у две дисципнине у репасажу, двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик, као и Марко Марјановић и Андрија Шљукић у дубл скулу.

15.41 -  Почетак финала у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара, у којем се такмичи Бобана Величковић, најављен за 16 часова.

15.00 - Трке репесажа у веслању поново су померене због лоших временских услова.

Српски двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик у репесажу првобитно је требало да се такмиче од 14.30 сати, али је због јаког ветра одложена трка за 19.30. Само 20 минута после њих у репесажу, у дисциплини дубл скул, веслаће Марко Марјановић и Андрија Шљукић.

14.50 – Репрезентативка Србије у стрељаштву Бобана Величковић пласирала се у финале Олимпијског турнира у Рију у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара, док је Зорана Аруновић завршила учешће у квалификацијама (била је 11).

14.32 - Такмичење у веслању другог дана Олимпијских игара одложено је за два сата због временских услова у Рио Де Жанеиру и неће почети данас пре 15.30. "Почетак такмичења је одложен због временских услова и неће почети пре 15.30", наводи се у саопштењу Светске веслачке федерације (ФИСА). Постоји могућност да дође до новог одлагања.

На терен ће кошаркашице Србије. Шампионке Европе играју од 19.15 са селекцијом Шпаније.

Велимир Стјепановић, коме је данас рођендан, плива у својој омиљеној дисциплини, 200 метара слободно.

Виктор Троицки око 19 часова игра против Ендија Марија. Јелена Јанковић од 23.45 игра са Шпањолком Гарбињом Мугурусом. После тога, око 1.30 (пети су на програму), на терену ће се наћи Новак Ђоковић и Хуан Мартин Дел Потро.

Пре свих њих, дан отварају Бојана Величковић и Зорана Аруновић. Српске стрељачице ће се такмичити у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара.

Наглашавамо и да ће се поподне одржати и репесажи у веслању.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару