Елиминисан српски дубл Јанковић - Крунић

Женски тениски дубл Србије Јелена Јанковић - Александра Крунић завршио је учешће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру у првом колу, пошто је поражен од Британки Хедер Вотсон и Џоане Конте у два сета, 6:2, 6:1.

Александра Крунић је оценила да резултат није био реалан.

"Криво ми је, наравно, што нисмо пружиле бољу партију. Мислим да резултат није био баш реалан. Много лако делује, иако не могу да кажем да смо играле толико лоше. Било је пар судијских одлука које су нам засметале. Не могу да кажем да су биле погрешне, све је било по правилима, али, нажалост, дошле су у јако лоше време - на 'ђус', на сервис, то је била наша брејк лопта, али... Нико нам није крив што смо изгубиле", рекла је Крунићева.

Новинари су у разговору са њом приметили да је било много пехова, пошто је пре меча био проблем јер су Српкиње имале различите хаљине.

"Вероватно је то саставни део овога. Све је хаотично, превише нас је, не могу ни сва правила да се похватају. То са хаљином је грешка ИТФ-а (Међународна тениска федерација). Ја сам писала мејл човеку задуженом за Олимпијске игре из ИТФ-а. Он је рекао да можемо да играмо у различитим бојама, имам потврду за то. Селекторка је исто питала, рекли су да може, тако да није моја грешка. Да нам нису дозволиле да играмо био би велики проблем јер сам ја питала раније", објаснила је она.

Александра Крунић је неочекивано заиграла и у синглу, уместо повређене Лесје Цуренко, али је изгубила од Кристине Младеновић у два сета, 6:1, 6:4.

"Што се тиче сингла, сингл је био смешан. Устала сам у 10 ујутру, а вратили смо се два ујутру са церемоније отварања. До 10.15 сам морала да се упишем у алтернативу, у 11.00 паркирала бус, тако да је тај сингл био хаос", кратко је рекла репрезентативка Србије.

Јанковић: Лоша одлука судија и недостатак континуитета

Јелена Јанковић је оценила да она и Александра Крунић нису имале континуитет у првом колу, али и да су их омеле судијске одлуке.

"Била је лоша одлука судије. То је био наш поен, заслужени, али судија је дао лошу одлуку, тако да смо тај поен били оштећени. Имале бисмо брејк лопту да брејкнемо и да наставимо даље, али у сваком случају мислим су наше противнице била доста солидне, добро сервирале и ретернирале", рекла је Јанковићева новинарима после меча.

"Ја бих у неколико наврата одиграла добро, али нисмо успеле да уклопимо периоде добре игре и добијемо меч заједничиким снагама. Мало смо се нервирале због тих лоших одлука. Па још пре меча што смо мењале хаљине, па проблем са логом на торби", рекла је Јанковићева.

Један новинар је рекао да противник призна судији да је погрешио код погрешне одлуке.

"Нормално је да призна ако је противница коректне и фер, јер она није имала никакву шансу да врати ону лопту. Оне су утицале на судију да им досуди онај поен, а то је била баш јако лоша одлука судија која је променила читав тог меча. Алекс и ја смо лепо кренуле, биле смо у налету, имале смо све под контролом и од тад смо некако пале. Нервирале смо се, имале смо доста гемова где смо водиле, па губиле. Нисмо имале континуитет, нисмо заједничким снагама могле да наставимо даље", рекла је Јанковићева.

 

Јелена Јанковић ће у недељу увече играти меч првог кола против Шпанкиње Гарбиње Мугуруса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару