Читај ми!

На борилиштима пола тима српских олимпијаца

Првог дана такмичења на Олимпијским играма у Рију на борилишта излази више од половине српских репрезентативаца. На борилишта излазе укупно 54 од 103 представника Србије, српски стрелци, ватерполисти, тенисери, пливачи, одбојакшице, а њихове наступе и остала надметања можете пратити у директним преносима на програмима РТС-а.

01.35 - Стони тенис: Александар Каракашевић поражен у првом колу од Британца Пола Дринхола са 4:1.

01.00 - Тенис: Победа Ђоковића и Зимоњића, који су били бољи у дублу од хрватског пара Марин Чилић - Марин Драгања са 2:0 (6:2, 6:2).

00.40 - Тенис: Крај за Крунићеву и Јанковићеву. Џоана Конта и Хедер Вотсон из Велике Британије су биле боље и славиле са 2:0 (6:2, 6:1).

00.10 - Тенис: Крунићева и Јанковићева су изгубиле први сет резултатом 6:2.

23.30 - Тенис: Коначно је почео у женском дублу, Јелена Јанковић и Александра Крунић играју против Џоане Конте и Хедер Вотсон.

22.00 - Тенис: Очекујемо почетак меча женских дублова, у којем се састају Јелена Јанковић и Александра Крунић против британске комбинације Конта/Вотсон.

21.20 - Стони тенис: Александар Каракашевић успешно је данас прошао квалификације, а његов меч првог кола против Британца Дринкхола на програму је око 45 минута после поноћи.

20.50 - Бициклизам: Српски бициклиста Иван Стевић није успео да заврши друмску трку на Олимпијским играма у Рио Де Жанеиру.

Стевић је одустао средином трке. Њему су Олимпијске игре у Рију биле четврте у каријери.

Стаза у Рију била је веома тешка, дуга је 237 и по километара, са много успона и низбрдица, као и оштрих кривина.

У трци је учествовало 144 бициклиста, а изненађујуће велики број њих је одустао.

20.20 - Пливање: Силађи је заузео осмо место у својој квалификационој групи са резултатом 1:00,76 и није успео да се пласира у полуфинале, јер је заузео укупно 26. место.

Британац Адам Пити оборио је светски рекорд резултатом 57,55 секунди.

20.08 - Пливање: Почеле су квалификације у дисциплини 100 метара прсно, у којој се такмичи Чаба Силађи. Он ће наступити у петој квалификационој групи.

20.05 - Пливање: Ања Цревар није се пласирала у финале трке на 400 метара мешовито, пошто је укупно заузела 20. место у квалификацијама.

19.44 - Пливање: Српска пливачица освојила је друго место у својој квалификационој трци, сада чека резултате осталих такмичарки.

19.39 - Пливање: Ања Цревар почела квалификациону трку на 400 метара мешовито.

19.35 - Стрељаштво: Српски стрелци Димитрије Гргић и Дамир Микец нису успели да се пласирају у финале дисциплине 10 метара ваздушним пиштољем на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Гргић је завршио девети, а у финале се пласирало осам од укупно 46 такмичара. Микец је био 25.

19.29 - Пливање: Стјепановић је заузео седмо место у својој квалификационој трци са временом три минута, 46 секунде и 78 стотинки и није се пласирао у финале. Српски пливач остварио је укупно 14. резултат.

19.25 - Пливање: Велимир Стјепановић почео је квалификациону трку на 400 метара слободним стилом.

19.05 - Тенис: Ана Ивановић завршила је учешће на Играма, пошто је у првом колу изгубила од Карле Суарез-Наваро из Шпаније са 2:1 у сетовима.

18.15 - Тенис: Александра Крунић изненада добила прилику да учествује на Играма и у сингл конкуренцији, али је већ у првом колу поражена од Кристине Младеновић.

17.50 - Веслање: Васић и Беђик, после уважене жалбе, ипак у репесажу.

17.30 - Тенис: Почео је меч између Ане Ивановић и Карле Суарез-Наваро из Шпаније.

17.17 - Веслање: Веслачи Марјановић и Шљукић заузели су четврто место у својој квалификационој трци на 2.000 метара и такмичење ће наставити у репесажу.

16.20 - Веслање: Васић и Беђик су се преврнули и завршили у води пред улазак у сам финиш трке.

16.15 - Веслање: Наступ на Играма почиње веслачки двојац Васић-Беђик.

16.09 - Стони тенис: Александар Каракашевић пласирао се у наредну рунду такмичења, пошто је са 4:2 савладао Ксин Јана из Аустралије. Последњи сет Каракашевић добио је резултатом 11:3.

16:04 - Јан смањује на 3:2, пошто пети сет добија резултатом 12:10.

15.57 - Каракашевић води са 3:1, четврти сет добио је резултатом 11:9.

15.50 - Каракашевић води са 2:1 у сетовима, трећи сет решава у своју корист - 11:8.

15.44 - Аустралијанац добија други сет резултатом 12:10.

15.40 - Александар Каракашевић осваја први сет са 11:8. Почиње други сет.

15.32 - Стони тенис: Српски стонотенисер Александар Каракашевић почео наступ на својим петим Олимпијским играма дуелом са Кинезом Ксин Јаном који игра за репрезентацију Аустралије. У првој рунди игра се на четири добијена сета који обезбеђују пласман у наредно коло.

15.20 - Ватерполо: Ватерполо репрезентација Србије одиграла је нерешено са селекцијом Мађарске 13:13 у првој утакмици на Олимпијским играма.

14.30 - Бициклизамк: Српски бициклиста Иван Стевић стартовао у друмској трци.

14.20 - Стрељаштво: Српске стрелкиње Андреа Арсовић и Ивана Анђушић Максимовић нису успеле да се квалификују у финале у дисциплини 10 метара ваздушном пушком. Ивана Анђушић Максимовић је заузела дванаесто место са резултатом 415,4 круга , док је Андреа Арсовић била 26. са 413,5.

Прве ће "на црту" изађи Андреа Арсовић и Ивана Максимовић у стрељаштву, у гађању ваздушном пушком, од 13.30 сати.

Пола сата касније ватерполисти играју против Мађарске, а потом наступају бициклиста Иван Стевић, стонотенисер Александар Каракашевић и веслачи.

Ана Ивановић од 17.45 игра против шпанске тенисерке Карле Суарез Наваро, док од 18 сати у гађању ваздушним пиштољем наступају стрелци Дамир Микец и Димитрије Гргић.

Вече је резервисано за пливаче Велимира Стјепановића, Чабу Силађија и Ању Цревар, а можда и рани јутарњи сати уколико се пласирају у финале.

Од 22 сата у женском дублу Јелена Јанковић и Александра Крунић играју против Британки Јохане Конте и Хедер Вотсон, а од поноћи Новак Ђоковић и Ненад Зимоњић против Хрвата Марина Чилића и Марина Драгање.

Коначно, од 3.30 сати у ноћи између суботе и недеље кошаркаши Србије стартују против Венецуеле, а пет минута касније одбојкашице играју против Италије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару