Читај ми!

Српски ходачи циљају личне рекорде на ОИ

Међу атлетичарима Србије који ће учествовати на Играма у Рију су и три ходача - Владимир Савановић, Ненад Филиповић и Предраг Филиповић. Владимир Савановић, дебитант на овим играма, истакао је да му је циљ да у Рио де Жанеиру обори лични рекорд у ходању на 50 километара, а са истом жељом такмичење дочекују и Предраг и Ненад Филиповић.

"Задовољан сам урађеним, поготово последњим тестом на 40 километара који обећава напад на лични рекорд у Рију уколико климатски услови то буду дозвољавали", рекао је Савановић, преноси Атлетски савез Србије.

"Ово су ми прве Олимпијске игре, па сам јако узбуђен због највеће спортске смотре на планети. Радујем се наступу и спремам мало изненађење за наше навијаче на почетку трке. Очекујем напад на лични рекорд и борбу за прву трећину такмичара, у зависности од климатских фактора и како буду водећи диктирали ритам зависиће и темпо друге и треће групе коју ја циљам. Олимпијске игре су мој сан још од самог почетка бављења атлетиком давне 1993. године", рекао је Савановић.

Предрагу Филиповићу ово ће бити четврти пут да учествује на Олимпијским играма.

"Превасходни циљ је остварити резултат који је био норма за Рио. Наравно да је моја највећа жеља да остварим лични рекорд. Бити учесник ОИ је највеће достигнуће у каријери сваког спортисте, тако да са нестрпљењем очекујем пут у Рио", казао је Предраг Филиповић.

Ненад Филиповић је навео да је презадовољан што ће по трећи пут учествовати на Олимпијским играма.

"Мислим да је после 20 година каријере логично да будем задовољан трећим уцешћем на Олимпијским играма, с обзиром да је моја дисциплина изузетно тешка и није лако одржати висок ниво за све ове године колико сам у атлетици. Мој циљ је остварење личног рекорда", рекао је Ненад Филиповић.

Владимир Савановић, Ненад Филиповић и Предраг ФИлиповић ће своју трку имати последњег дана атлетских такмичења, 19. августа од 13.00 по нашем времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 03. јул 2024.
19° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару